Home Uncategorized Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθηένου
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθηένου

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθηένου

 

 

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον ακριτικό Δήμο Αθηένου, θα εορτασθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 με Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας στις 10:00 π.μ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Παρέλαση, με τη συμμετοχή των οργανωμένων συνόλων της Αθηένου, η οποία θα κατευθυνθεί στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Αθηένου, όπου θα γίνει τρισάγιο από το ιερατείο του Δήμου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Πορεία παρέλασης: Τα Τμήματα θα παραταχθούν μπροστά από την Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας και μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ξεκινήσουν σε πομπή προς το Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων. Συγκεκριμένα, από την Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών θα προχωρήσουν προς την οδό Αγίου Γεωργίου και θα πορευθούν προς την οδό Μελή Ζαχαριάδη. Η πορεία θα συνεχίσει κατά μήκος της οδού Θεοκρίτου και θα στρίψει δεξιά κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας μέχρι το ΑΛΤ. Τα Τμήματα θα σταματήσουν πριν την υπερυψωμένη διάβαση που υπάρχει στη διασταύρωση των οδών Ηφαίστου και Ελευθέριου Βενιζέλου.

 

Ο Δήμος Αθηένου παρακαλεί το κοινό όπως διατηρηθούν οι δρόμοι καθαροί, τόσο από πεζούς και διερχόμενους, όσο και από σταθμευμένα οχήματα.Κύριο οδικό δίκτυο που θα επηρεάζεται από την πορεία της παρέλασης θα κλείσει από την Αστυνομία Αθηένου και καλείται το κοινό να συνεργασθεί.

Send this to a friend