Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τον ψάχνουν; Μήπως τον έχετε δει;
Τον ψάχνουν; Μήπως τον έχετε δει;

Τον ψάχνουν; Μήπως τον έχετε δει;

 

 

του Ανδρέα Πολυκάρπου

Η κλεψύδρα αδειάζει σιγά σιγά και από ότι φαίνεται δεν θα φτάσει ο χρόνος για την εξεύρεση του ιδανικού ανθυποψηφίου που θα σταθεί αντάξια απέναντι στον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πήραν (από τον Λόφο) οδηγίες για πλήρη συνεργασία στις τοπικές εκλογές.

Μια συνεργασία που από ότι φαίνεται έχει δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα, εντός και εκτός των επαρχιακών των κομμάτων στη Λάρνακα, αλλά και σε παγκύπρια βάση. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το μεγάλο κόμμα της συμπολιτεύσης και το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης, τα οποία στις περασμένες προεδρικές εκλογές έβγαλαν κυριολεκτικά τα μάτια τους, να καταβάλουν απέλπιδες προσπάθειες να συνεργαστούν.

 

Ο σκοπός της λυκοφιλίας ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ είναι κυρίως η διάσωση του δεύτερου μετά την παρακμή που αντιμετώπισε από την ήττα του Φεβρουαρίου και έπειτα. Ίσως τελικά ο «Συναγερμός» δεν είναι τόσο ενωμένος και δυνατός όπως μας διαλαλούν; Αλλιώς με τόση παντοδυναμία τι ανάγκη έχουν σωσίβιο σωτηρίας από το ΔΗΚΟ; Θα το αναλύσουμε όμως αυτό σε μια εκτενής πολιτική ανάλυση κάποια άλλη στιγμή.

Τα κόμματα των άλλων πολλοί πολέμησαν, την στήριξή από αυτά ουδείς

Τέσσερις πολυπόθητοι θρόνοι με εκατό τέσσερις μνηστήρες να βολιδοσκοπούν σε μια ατέρμονη προσπάθεια να βρεθούν στο προσκήνιο και να στεφανωθούν με κλάδους ελαίας. Στην περίπτωση των υποψηφίων για την Προεδρία του Επαρχιακού Συμβουλίου οι ενδιαφερόμενοι δίνουν τετελεσμένα γεγονότων εξαπολύοντας απειλές προς τα κόμματα και τα στελέχη τους.

Μάλιστα κάποιοι έχουν ήδη συμφωνήσει και έχουν εξασφαλίσει με ένα δικό τους τρόπο την στήριξη κάποιων κομμάτων, που ίσως να μην είναι καν το δικό τους. Από την άλλη, μερικοί εκφράζουν ενδιαφέρον αλλά τους λείπει το θάρρος της αναμέτρησης ή απλά επιδίδονται σε πολιτικά τεχνάσματα προκειμένου να ανταλλάξουν την θέση τους – ίσως – με κάτι άλλο, περισσότερο ενδιαφέρον. Τα ονόματα παραμένουν τα ίδια ενώ υπάρχουν και δύο προσθήκες τις οποίες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις αμέσως επόμενες δύο εβδομάδες αφού αναμένονται και εξαγγελίες οσονούπο.

Του αντιδημάρχου το φάγωμα

Και ενώ ο Συναγερμός αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνα για την εξεύρεση των ιδανικών προσώπων παρακάμπτοντας τις εσωκομματικές διαδικασίες, μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα μάχη δίδεται στην αρένα των υποψηφίων για την αντιδημαρχία της Λάρνακας. Ήδη στον ΔΗΣΥ πέραν των πέντε διεκδικητών, με τον εν ενεργεία αντιδήμαρχό της πόλης να νιώθει την καρεκλα του να σείεται.

Σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι να πούμε ότι εάν τελικά προχωρήσει το σχέδιο ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ με υποψηφίους σε όλες τις θέσεις, ακόμα και σε αυτή του Δημάρχου – όπως τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες, τα οποία όπως φαινέται δεν ισχύουν – το ΑΚΕΛ όπως πληροφορούμαστε πρόκειται να επιστρατεύσει μεγάλες δυνάμεις εν όψει ενός τέτοιου σεναρίου, όπως για παράδειγμα την διεκδίκηση της αντιδημαρχίας από τον Πανίκκο Ξιούρουππα.

ΥΓ.: Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα απο το κυνήγι, κατά την διάρκεια του πολέμου και ΠΡΙΝ απο τις εκλογές, όπως είπε κάποτε και ο Δούκας Ότο φον Μπίσμαρκ.

ΥΓ2.: Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Send this to a friend