Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

 

Εκδήλωση συμπαράστασης και προσευχής προς το Ισραήλ, κατά την οποία ζητήθηκε η επιστροφή των απαχθέντων «από τους τρομοκράτες της Χαμάς», στις οικογένειες τους, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Λάρνακα, στην οποία συμμετείχαν Κύπριοι και Ισραηλινοί πολίτες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Εβραϊκών Κοινοτήτων της Κύπρου στην Κεντρική Εβραϊκή Συναγωγή στη Λάρνακα.

Στην εκδήλωση μίλησε αρχικά ο, εκπρόσωπος της Εβραϊκής Κοινότητας στην Κύπρο ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στο Ισραήλ το Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου και στις φρικαλεότητες και την αιματοχυσία που «όλοι είδαμε και ακούσαμε».

 

Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Κύπρο, Όρεν Ανόλικ, χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς στη χώρα του «ένα μεγάλο εφιάλτη, κάτι που κανένας σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συμβεί

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, είπε ότι «είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος» αυτή και σημείωσε πως ήρθαν στη μνήμη της οι λειτουργίες που έγιναν στην Ουάσιγκτον αλλά και σε ολόκληρη την Αμερική, μετά την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους

Από το Ισραήλ ήρθαν την Τετάρτη στη Κύπρο και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση άτομα από τέσσερις διαφορετικές οικογένειες, μέλη των οποίων πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τη Χαμάς.

Σημειώνεται ότι, από νωρίς το απόγευμα αποκλείστηκαν από την Αστυνομία, σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου οι δρόμοι που οδηγούσαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η Συναγωγή, ενώ περιπολικά περιπολούσαν στην περιοχή.

Η εκδήλωση διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού στην περιοχή υπήρχαν περίπου 250 πάνοπλοι αστυνομικοί και με αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ο κόσμος που παρέστη στην εκδήλωση κρατούσε σημαίες του Ισραήλ ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι Πρέσβεις της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Ουκρανίας καθώς και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος και ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

Χθες η Υπουργού Παιδείας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου βρέθηκε στη Λάρνακα για τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, η  οποία με την ευκαιρία αυτή εξήγγειλε και την ανέγερση  περιφερειακού δημοτικού σχολείου εντός των ορίων Λιβαδιών και μετέπειτα την ανέγερση δεύτερου δημοτικού σχολείου στην Ορόκλινη.

Η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε χθες το Δημοτικό Σχολείο Ορόκλινης. όπου παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού. Ερωτηθείσα για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλα τα σχολεία της Κύπρου, η Αθηνά Μιχαηλίδου είπε τα πρώτα κλιματιστικά αναμένεται να εγκατασταθούν στα σχολεία τις προσεχείς εβδομάδες.

Η Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε και το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, στη Λάρνακα, όπου εκτελούνται έργα αντισεισμικής στήριξης και αναβάθμισης των χώρων του σχολείου. Στην παρουσία του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας και του εργολάβου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του εν λόγω γυμνασίου εξαιτίας των θορύβων που προκαλούνται από το εργοτάξιο.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι συζητήθηκε η επίλυση αρκετών προβλημάτων, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν απρόσκοπτα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους χωρίς ηχορύπανση από τη λειτουργία του εργοταξίου.

Αποφασίστηκε, επίσης, η εγκατάσταση κλιματιστικών στο γυμνάσιο καθώς και η περαιτέρω στήριξη του σχολείου παιδαγωγικά, με μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις διδασκαλίας.

Η Υπουργός ανέφερε ότι η πλήρης ολοκλήρωση των έργων στο Ευρυβιάδειο αναμένεται το 2025, ενώ σταδιακά θα παραδίδονται πτέρυγες που θα έχουν ολοκληρωθεί.

 

Μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας, σε συνεργασία με ανακριτές από την Αυστρία και τη Europol, διεξήγαγαν χθες συντονισμένη επιχείρηση στη Λάρνακα, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν άντρα, ηλικίας 29 ετών. Εναντίον του 29χρονου, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αυστριακές Αρχές, για τα αδικήματα της απάτης, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητές.

Ο 29χρονος μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για τη διαδικασία έκδοσής το οποίο διέταξε την κράτησή του, μέχρι την παράδοση του στις Αυστριακές Αρχές.

 

 

 

Send this to a friend