Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άσκηση της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας το σενάριο, της οποίας αφορούσε σε αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος
Άσκηση της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας το σενάριο, της οποίας αφορούσε σε αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος

Άσκηση της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας το σενάριο, της οποίας αφορούσε σε αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος

 

 

Στο πλαίσιο της 12ης Συνάντησης του ICAO EUR SAR TASK FORCE, πραγματοποιήθηκε άσκηση, το σενάριο, της οποίας αφορούσε σε αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος σε αλυκή, πλησίον του αεροδρομίου Λάρνακας, για τη διαχείριση του οποίου έγινε ταυτόχρονη κινητοποίηση δυνάμεων εντός και εκτός του αεροδρομίου.

 

Εξαιρετικά σημαντική για την υλοποίηση της άσκησης ήταν η συμμετοχή των υπηρεσιών που περιγράφονται στο Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΤΕΥΚΡΟΣ», και συγκεκριμένα της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Πολιτικής Αεροπορίας, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, και του Τμήματος Δασών.

Για ακόμη μια φορά η παρουσία και βοήθεια των εθελοντών της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας ανεκτίμητη! Μετέφεραν εξοπλισμό, έστησαν σκηνές για Σταθμό Διοίκησης, μετέφεραν τραυματίες, περιέθαλψαν μικροτραυματιες, έπαιξαν τον ρόλο των επιβατών του αεροπλάνου και πολλά άλλα.

 

 

Send this to a friend