Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπουργός Παιδείας: Περιφερειακό δημοτικό στα Λειβάδια, δεύτερο δημοτικό στην Ορόκλινη (φώτο)
Υπουργός Παιδείας: Περιφερειακό δημοτικό στα Λειβάδια, δεύτερο δημοτικό στην Ορόκλινη  (φώτο)

Υπουργός Παιδείας: Περιφερειακό δημοτικό στα Λειβάδια, δεύτερο δημοτικό στην Ορόκλινη (φώτο)

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την ανέγερση περιφερειακού δημοτικού σχολείου εντός των ορίων Λιβαδιών και μετέπειτα την ανέγερση δεύτερου δημοτικού σχολείου στην Ορόκλινη εξήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, στο περιθώριο των εγκαινίων του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, στη Λάρνακα.

 

Η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ορόκλινης, όπου παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού, λέγοντας ότι έχει αποφασιστεί να μπει στους προγραμματισμούς του υπουργείου της η ανέγερση ενός δεύτερου δημοτικού σχολείου στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας.

 

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, το υπουργείο προωθηθεί τις διαδικασίες και για το κτίσιμο του περιφερειακού δημοτικού σχολείου. «Προχωρούμε άμεσα με το περιφερειακό δημοτικό σχολείο, το οποίο θα βρίσκεται εντός των ορίων Λιβαδιών, αλλά θα είναι πλησίον στην Ορόκλινη, ενώ παράλληλα προωθούμε και τον σχεδιασμό για το δεύτερο δημοτικό σχολείο στην Ορόκλινη. Προέχει το περιφερειακό δημοτικό και θ’ ακολουθήσει το δεύτερο δημοτικό στην Ορόκλινη», σημείωσε η κ.Μιχαηλίδου.

Ερωτηθείσα, εξάλλου, για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλα τα σχολεία της Κύπρου, η Αθηνά Μιχαηλίδου είπε τα πρώτα κλιματιστικά αναμένεται να εγκατασταθούν στα σχολεία τις προσεχείς εβδομάδες.

 

Στο Ευρυβιάδειο

———————–   

Η Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε και το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, στη Λάρνακα, όπου εκτελούνται έργα αντισεισμικής στήριξης και αναβάθμισης των χώρων του σχολείου. Στην παρουσία του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας και του εργολάβου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του εν λόγω γυμνασίου εξαιτίας των θορύβων που προκαλούνται από το εργοτάξιο.

Η κ.Μιχαηλίδου δήλωσε ότι συζητήθηκε η επίλυση αρκετών προβλημάτων, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν απρόσκοπτα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους χωρίς ηχορύπανση από τη λειτουργία του εργοταξίου. «Αποφασίστηκαν κάποια πρακτικά μέτρα απάμβλυνσης του προβλήματος, με τον εργολάβο να δεσμεύεται ότι οι πιο θορυβώδεις εργασίες θα εκτελούνται μετά το μεσημέρι όταν θα σχολάνε οι μαθητές», συμπλήρωσε η υπουργός.

 

Αποφασίστηκε, επίσης, η εγκατάσταση κλιματιστικών στο γυμνάσιο καθώς και η περαιτέρω στήριξη του σχολείου παιδαγωγικά, με μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις διδασκαλίας.

Η Α. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η πλήρης ολοκλήρωση των έργων στο Ευρυβιάδειο αναμένεται το 2025, ενώ σταδιακά θα παραδίδονται πτέρυγες που θα έχουν ολοκληρωθεί. «Οι πρώτες πτέρυγες του γυμνασίου που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είναι εξαιρετικές και παιδαγωγικά σωστές», κατέληξε.

 

Send this to a friend