Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνεκπαίδευση Αστυνομίας Δημοκρατίας και Βρετανικών Βάσεων
Συνεκπαίδευση Αστυνομίας Δημοκρατίας και Βρετανικών Βάσεων

Συνεκπαίδευση Αστυνομίας Δημοκρατίας και Βρετανικών Βάσεων

 

 

Σε μεγάλης κλίμακας άσκηση στις εγκαταστάσεις της ΜΜΑΔ συμμετείχε, την περασμένη Πέμπτη, η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, ενώ στις 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση ομάδων διαπραγματευτών ομηρίας της Αστυνομίας της Δημοκρατίας και των Βάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΒΒ, ο Αρχηγός της Αστυνομίας των ΒΒ, Chris Eyre, δήλωσε ότι η συμμετοχή των αστυνομικών του αποτελεί το κλειδί, όχι μόνο για τη διατήρηση της εκσυγχρονισμένης εκπαίδευσης τους, αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση της εργασιακής κατανόησης μεταξύ των δύο δυνάμεων.

 

«Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμηση μου στην Ομάδα Διαπραγματευτών της Αστυνομίας Κύπρου για τη συνεχή υποστήριξη τους και τη συνεργασία με την Ομάδα Διαπραγματευτών της Αστυνομίας των ΒΒ. Η συνεκπαίδευση μας βοηθά να διατηρούμε τον επαγγελματισμό μας και να ενισχύουμε τη συνεργασία και τις δυνατότητες μας σε αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε.

 

Εξάλλου, η Ανώτερη Υπαστυνόμος, Μαρία Αταλιώτη, η οποία ήταν επικεφαλής της ομάδας Διαπραγματευτών, ανέφερε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε δημιουργήσει μια πολύ στενή συνεργασία με την Ομάδα Διαπραγματευτών της Αστυνομίας Κύπρου (ΜΜΑΔ) και αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της πολύ καλής μας εταιρικής σχέσης, ενισχύοντας τις δυνατότητες μας στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, με στόχο να κάνουμε την Κύπρο ασφαλέστερη για όλες τις κοινότητες μας και τους επισκέπτες μας».

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ομάδα τεσσάρων ειδικευμένων διαπραγματευτών, που έχουν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Αστυνομία της ΚΔ έχει μια ομάδα 37 διαπραγματευτών η οποία ιδρύθηκε πριν από περίπου 13 χρόνια.

Send this to a friend