Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κατακόρυφη αύξηση κλινών στην Ορόκλινη
Κατακόρυφη αύξηση κλινών στην Ορόκλινη

Κατακόρυφη αύξηση κλινών στην Ορόκλινη

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αύξηση περίπου 700 κλινών είχε η Ορόκλινη την τελευταία πενταετία, ενδεικτικό της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης, που παρατηρείται στην παραλιακή κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας.

Με αφορμή τα εγκαίνια του παραθαλάσσιου ξενοδοχείου «Mercure», δυναμικότητας 60 δωματίων, που τελέστηκαν το βράδυ της Δευτέρας (16/10), ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νεόφυτος Φακοντής, δήλωσε ότι την δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε λειτουργία, στην περιοχή της Ορόκλινης, γύρω στις 1500 κλίνες ξενοδοχείων, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται ν’ αυξηθεί κατακόρυφα, τα αμέσως προσεχή χρόνια, καθότι νέες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στα σκαριά.

 

Ο κ. Φακοντής είπε ότι μελλοντικά θα επαναλειτουργήσει το γνωστό ξενοδοχείο «Παλμ Μπητς», μετά την πλήρη ανακαίνισή του από τους καινούργιους ιδιοκτήτες. Το νέο «Παλμ Μπητς», θα είναι δυναμικότητας περίπου 450 κλινών, ενώ στα σχέδια ανακαίνισης του ξενοδοχείου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η ανέγερση ενός πύργου με 56 διαμερίσματα.

Νέο, πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα προγραμματίζεται παρά το πρώην κέντρο «Χρυσό Ψάρι», με τον κ.Φακοντή ν’ αναφέρει ότι τα κατασκευαστικά έργα ενδεχομένως να ξεκινήσουν εντός του 2024.

Επαύλεις, διαμερίσματα

——————————— 

Την ίδια ώρα, κατακόρυφη αύξηση, σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. Ορόκλινης, παρουσιάζουν και οι αιτήσεις για έκδοση πολεοδομικών αδειών και αδειών οικοδομής στην περιοχή. Ήδη, βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής ή της έναρξης κατασκευαστικών έργων διάφορα αναπτυξιακά project που αφορούν ανέγερση επαύλεων, διαμερισμάτων και κατοικιών.

Ο Νεόφυτος Φακοντής ανέφερε ότι γύρω στα 320 νέα διαμερίσματα και άλλες 170 επαύλεις και κατοικίες αναμένεται ότι θα ανεγερθούν στην κοινότητα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί, ότι το δυναμικό της Ορόκλινης σε κλίνες, θα ενσωματωθεί στο δυναμικό του νέου Δήμου Λάρνακας που θα προκύψει από την ενοποίηση της Λάρνακας με την Ορόκλινη και τα Λιβάδια το ερχόμενο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τη δεδομένη στιγμή, το συνολικό δυναμικό κλινών της επαρχίας Λάρνακας πλησιάζει τις εφτά χιλιάδες.

Καθυστερήσεις

———————-

Στο μεταξύ, ενώ η Ορόκλινη παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, με την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, διαμερισμάτων κι επαύλεων, υπάρχει μεγάλη ανησυχία ανάμεσα σε ξενοδόχους της περιοχής, για την πορεία των κατασκευαστικών έργων της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που θα καλύψει την τουριστική περιοχή της κοινότητας.

Ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην Ορόκλινη ανέφεραν στην εφημερίδα μας ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη του οδικού έργου παρατηρούνται ήδη πολλές καθυστερήσεις, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα για το πότε οι εργασίες, θα ξεκινήσουν να καλύπτουν το τμήμα του δρόμου μπροστά από τα ξενοδοχεία της περιοχής Radisson, Le Bay, Frixos, Mercure και Palm Beach.

Οι διευθύνσεις των υπό αναφορά ξενοδοχείων «κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα», αφού δεν έχουν ακόμα ενημέρωση. πότε θα κλείσει το τμήμα του δρόμου έξω από τις μονάδες τους.

Send this to a friend