Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνολικά 206 καταγγελίες για τροχαία αδικήματα το τελευταίο 24ωρο
Συνολικά 206 καταγγελίες για τροχαία αδικήματα το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 206 καταγγελίες για τροχαία αδικήματα το τελευταίο 24ωρο

 

 

Συνολικά 206 καταγγελίες για τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που έγιναν από μέλη των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), καθώς και των τοπικών Τμημάτων Τροχαίας σε παγκύπριο επίπεδο, από τις 6:00 το πρωί την Παρασκευή μέχρι τις 6:00 το πρωί το Σάββατο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις καταγγελίες ξεχωρίζουν 49 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς και 10 καταγγελίες που αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Επίσης, προέκυψαν 33 καταγγελίες που αφορούσαν οχήματα που δεν είχαν άδεια κυκλοφορίας και πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Επίσης, σε τροχονομικούς ελέγχους στην πόλη της Λεμεσού, που διενήργησαν μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών, προέκυψαν συνολικά 43 καταγγελίες, από τις οποίες οι 4 αφορούσαν στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 5 σε μη έγκυρο πιστοποιητικό ασφάλειας, 3 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους, 2 σε ακινητοποιημένο ή διαγραμμένο όχημα. Άλλοι 71 οδηγοί καταγγέλθηκαν για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.

 

Η Αστυνομία συμπληρώνει ότι οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια, με στόχο την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Send this to a friend