Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στα χαρακώματα Ευαγγελίδης – ΑΚΕΛ Αραδίππου με φόντο… τις δημοτικές εκλογές
Στα χαρακώματα Ευαγγελίδης – ΑΚΕΛ Αραδίππου με φόντο… τις δημοτικές εκλογές

Στα χαρακώματα Ευαγγελίδης – ΑΚΕΛ Αραδίππου με φόντο… τις δημοτικές εκλογές

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Άρχισαν τα τύμπανα πολέμου στο Δήμο Αραδίππου με φόντο… τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει στην περιοχή της Κόσιης εργοστάσια ασφαλτικού σκυροδέματος αναμένεται ότι θα μονοπωλήσει τις συζητήσεις που θα γίνουν τους προσεχείς μήνες στην Αραδίππου, καθότι είναι ένα ζήτημα που «καίει» τον κόσμο και τις δημοτικές αρχές.

 

Το ΑΚΕΛ Αραδίππου εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το θέμα, με την οποία εκφράζει για ακόμα μια φορά την αντίθεσή του στη δημιουργία μονάδας παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή της Κόσιης.

Κατηγορεί, δε, τον δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη για «ανησυχητική σιωπή» γύρω από τ’ όλο ζήτημα.

«Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας για το γεγονός ότι παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες των κατοίκων Αραδίππου και των επηρεαζόμενων δήμων και κοινοτήτων κατά των σχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης για εγκατάσταση εργοστασίων ασφάλτου στην Κόσιη, η σημερινή κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του σχεδίου για τις μονάδες αυτές.

Είναι, επίσης, ανησυχητική η σιωπή του Δημάρχου Αραδίππου και άλλων πολιτικών δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο.

Γι’ αυτό, καλούμε τον δήμαρχο και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με τα σχέδια της κυβέρνησης για μεταφορά των μονάδων ασφάλτου στη Κόσιη.

Καλούμε, ταυτόχρονα, όλους τους επηρεαζόμενους σε ανασύσταση του κινήματος αντίδρασης και αγώνα, καθότι μόνο οι τυπικές διακηρύξεις δεν φθάνουν», σημειώνει στην ανακοίνωσή του του ΑΚΕΛ Αραδίππου.

Περαιτέρω, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι ο νυν δήμαρχος και η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ παραχώρησαν άδειες για εγκατάσταση βαριών βιομηχανικών μονάδων που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, υπενθυμίζοντας ότι παλαιότερα με τις ψήφους τους δόθηκαν άδειες οικοδομής σε εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού και σε μονάδα εξυπηρέτησης δραστηριοτήτων εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Β΄ Βιομηχανική περιοχή Αραδίππου – Καλού Χωριού.

Το ΑΚΕΛ Αραδίππου καταλήγει ότι προτεραιότητά του παραμένει η προστασία της υγείας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου.

Απάντηση Ευαγγελίδη

——————————-

Κληθείς από την εφημερίδα μας να σχολιάσει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ Αραδίππου, ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης δήλωσε έκπληκτος, λέγοντας πως πίσω από την συγκεκριμένη ανακοίνωση κρύβονται προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ο κ.Ευαγγελίδης υπενθύμισε ότι αυτός ήταν ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε απ’ όλους τους δήμους της επαρχίας Λάρνακας, ώστε να μην μεταφερθούν οι μονάδες ασφαλτικού στην Κόσιη και ήταν με δικές του ενέργειες που συγκλήθηκε η συνάντηση στο Δήμο Αραδίππου, στην παρουσία και των υπολοίπων δημάρχων της επαρχίας, κατά την οποία λήφθηκε ομόφωνη απόφαση ενάντια στην μετακίνηση των εργοστασίων ασφαλτικού στην περιοχή Κόσιης.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι έχει σταλεί επιστολή προς τον ΠτΔ, στην οποία οι δήμοι της επαρχίας Λάρνακας ξεκαθαρίζουν την θέση τους και ζητούν συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για συζήτηση του θέματος. «Τι άλλο πρέπει να κάνουμε;», διερωτήθηκε ο Ε. Ευαγγελίδης και πρόσθεσε: «Υπάρχει πλήρης δραστηριότητα για τις μονάδες ασφαλτικού, δεν υπάρχει καμία σιωπή.

Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας, ότι τα ασφαλτικά δεν θα πρέπει να μεταφερθούν στην Κόσιη. Μ’ εκπλήσσει η στάση του ΑΚΕΛ, διότι στην σύσκεψη με τους δημάρχους της επαρχίας παρόντες ήταν και δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ», σημείωσε ο Δήμαρχος Αραδίππου.

Όσον αφορά τις επικρίσεις που δέχθηκε, για παραχώρηση αδειών λειτουργίας εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού και μονάδας εξυπηρέτησης δραστηριοτήτων εξόρυξης υδρογονανθράκων, ο κ.Ευαγγελίδης είπε ότι, “δυστυχώς οι μονάδες αυτές δεν δραστηριοποιήθηκαν τελικά στην Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου, αφού εγκατέλειψαν την Κύπρο”.

Send this to a friend