Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μετά την Ορόκλινη βγαίνουν από τις τάξεις οι μαθητές του Ευριβιαδείου λόγω ηχορύπανσης
Μετά την Ορόκλινη βγαίνουν από τις τάξεις οι μαθητές του Ευριβιαδείου λόγω ηχορύπανσης

Μετά την Ορόκλινη βγαίνουν από τις τάξεις οι μαθητές του Ευριβιαδείου λόγω ηχορύπανσης

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε συνέχεια των αντιδράσεων από γονείς, μαθητές και το κοινοτικό συμβούλιο, αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού στο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Ορόκλινης, το ΑΚΕΛ Ορόκλινης (και συνοικισμού), επανήλθε στο θέμα με δημόσια τοποθέτηση για τις προσπάθειες που γίνονται για ανέγερση δεύτερου δημοτικού σχολείου στην κοινότητα, έτσι ώστε ν’ αποσυμφορηθεί το υφιστάμενο σχολείο, το οποίο είναι χωρητικότητας περίπου 300 μαθητών, αλλά φιλοξενεί πέραν των 400.

Το ΑΚΕΛ Ορόκλινης υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι το πρόβλημα με την πληρότητα του δημοτικού σχολείου χρονολογείται. «Σήμερα φιλοξενούνται περίπου 150 μαθητές περισσότεροι  από τις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις.

 

Το γεγονός αυτό επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου και τις συνθήκες διδασκαλίας των μαθητών κι εκπαιδευτικών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το ΑΚΕΛ Ορόκλινης έχει ζητήσει ενημέρωση από τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στην επιτροπή που έχει συσταθεί από τους συνδέσμους γονέων δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης για την ανέγερση δεύτερου δημοτικού σχολείου. «Είναι επιτακτική η ανάγκη στην κοινότητά μας για ανέγερση δεύτερου δημοτικού σχολείου.

Το Υπουργείο Παιδείας και η σημερινή κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Τα παιδιά της κοινότητας μας θα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες σ’ ένα υγιές περιβάλλον εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης.

Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς», τονίζεται στην ανακοίνωση. Υπενθυμίζουμε, ότι την περασμένη Τρίτη (3/10) οι γονείς και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ορόκλινης πραγματοποίησαν μονόωρη στάση διαμαρτυρίας εξαιτίας του προβλήματος υπερπληθυσμού.

Σ’ απάντησή του στην εκδήλωση, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Αντρέας Μαραγκός δήλωσε ότι υπάρχει απόφαση όπως στα όρια της Ορόκλινης, σε χώρο που υπέδειξε το Τμήμα Πολεοδομίας, ν’ ανεγερθεί νέο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο με κόστος οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Ανέφερε ότι το νέο σχολείο θα είναι έτοιμο την επόμενη πενταετία για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Ορόκλινης και των Λιβαδιών.

Αποχή στο Ευρυβιάδειο

———————————-

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, μονόωρη αποχή από τα μαθήματά τους θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου στη Λάρνακα, καθότι, όπως υποστηρίζει ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου, η κατάσταση με την ηχορύπανση από το εργοτάξιο αντισεισμικής και γενικής αναβάθμισης του κτηρίου έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας Κώστας Κώστα δήλωσε ότι η λειτουργία του εργοταξίου τις ώρες των μαθημάτων έχει καταστήσει την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων αδύνατη.

Προειδοποίησε, δε, με κλιμάκωση των μέτρων εάν δεν βρεθεί κάποια ικανοποιητική λύση.

 

 

 

Send this to a friend