Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με Διαπολιτισμική Δράση ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BEACTIVE» στην Αθηένου
Με Διαπολιτισμική Δράση ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BEACTIVE» στην Αθηένου

Με Διαπολιτισμική Δράση ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BEACTIVE» στην Αθηένου

 

 

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου η 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BeActive», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ως Συντονιστικό Φορέα. Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε με 23 διαφορετικές δράσεις και η Αθηένου ήταν για 8 μέρες πραγματικά ενεργή (Active).

Ο Δήμος Αθηένου πρωτοπόρησε με την τελευταία χρονικά δράση του, που είχε διαπολιτισμικό χαρακτήρα, με σκοπό να έρθουμε όλοι πιο κοντά, να γνωρίσουμε νέες κουλτούρες και να βοηθήσουμε στη διαπολιτισμική ένταξη ανθρώπων από άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στην Αθηένου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, σε μια πραγματική γιορτή, ειδική εκπαιδεύτρια της Ινδικής Πρεσβείας έκανε για μια ολόκληρη ώρα ασκήσεις Yoga σε ξένους που ζουν και εργάζονται στην Αθηένου, αλλά και Αθηενίτες που προσέτρεξαν για τον σκοπό αυτό. Με τη δράση αυτή τονίσθηκε η αποδοχή της διαφορετικότητας και της αλληλεπίδρασης.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα η Αθηένου μετατράπηκε σε ένα ενεργό αθλητικό «χωριό» («#BeActive Sport Village»).

 

Υπήρξε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους (ΑΓΟ), τα σχολεία του Δήμου, τους τοπικούς αθλητικούς φορείς, με ειδικό διατροφολόγο, με σχολές χορού, τη Δημοτική Στέγη Ενηλίκων και άλλους.

Λαμπαδηδρομία, ποδηλασία, πεζοπορία και αγώνας ανώμαλου δρόμου για μικρούς και μεγάλους, πιλάτες, χοροί, αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καλαθόσφαιρα 3X3, χειροσφαίριση, ήταν μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Στις δράσεις παρευρίσκετο, όπου επέτρεπε το πρόγραμμά του, ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ενώ όπου μπορούσε συμμετείχε λαμβάνοντας μέρος και ο ίδιος προσωπικά.

Θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια απευθύνονται σε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των δράσεων, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες, που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η άσκηση θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και μέρος της καθημερινότητας για μικρούς και μεγάλους.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει για όλο τον προγραμματισμό και τη βοήθεια που παρείχε για επιτυχή έκβαση της εβδομάδας αθλητισμού #BeActive τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ο οποίος ήταν ο Εθνικός Συντονιστής της 9ης  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Send this to a friend