Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση, που συνέβη χθες το απόγευμα στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή της, η Μαρία Παπαμιχαήλ 75 ετών, τέως κάτοικος Μοσφιλωτής.

Η οδική σύγκρουση σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος στον παλιό δρόμο Κόρνου – Κοφίνου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, σε κάποιο σημείο του δρόμου, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονη, με συνοδηγό την 75χρονη και επιβάτη στα πίσω καθίσματα σε παιδικό κάθισμα, κοριτσάκι ηλικίας 2.5 ετών».

Από τη σύγκρουση «τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες και των δύο οχημάτων, με την 75χρονη να εγκλωβίζεται στα συντρίμμια του οχήματος και να απεγκλωβίζετα από μέλη της ΕΜΑΚ».

 

Ο 58χρονος και η 75χρονη μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ η 31χρονη και το ανήλικο κοριτσάκι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

«Λόγω της κρισιμότητάς της κατάστασης της υγείας της 75χρονης, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα υπέκυψε στα τραύματά της», αναφέρεται.

 

Τέλη Οκτωβρίου ολοκληρώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά στην επιτόπια διαχείριση Νοσοκομειακών Υγρών Αποβλήτων στην Κύπρο (T4H) από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας. Όπως αναφέρει το ΣΑΛ «η διαχείριση νοσοκομειακών υγρών αποβλήτων είναι μία από τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Στην Κύπρο, προστίθεται, ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την επεξεργασία αυτών των αποβλήτων έχει καθιερώσει νέα πρότυπα και με την υποστήριξη του ΣΑΛ, το πρόγραμμα αποτελεί «παράδειγμα καλής πρακτικής».

Το πιλοτικό πρόγραμμα T4H αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2023 και η επιτυχία του, σύμφωνα με το ΣΑΛ, θα μπορούσε να οδηγήσει στην εφαρμογή παρόμοιων τεχνολογιών σε πραγματική κλίμακα.

Η μονάδα, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 2022, έχει εγκατασταθεί στο βιολογικό χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και με την μέχρι τώρα λειτουργία της έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου επεξεργασίας.

 

Το Υφυπουργείο Τουρισμού αποφάσισε να εντάξει τα Λεύκαρα σε ένα από τα επτά Χριστουγεννιάτικα Χωριά.

Συγκεκριμένα από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου του 2024 ο Δήμος θα ετοιμαστεί για να φιλοξενήσει τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του.

Σε μια διαρκή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ο Δήμος Λευκάρων «προετοιμάζει εκπλήξεις, βιωματικά εργαστήρια, γαστρονομικές δημιουργίες, χριστουγεννιάτικες φιγούρες και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στόχος του Δήμου είναι για άλλη μια φορά να ανταποκριθεί σ΄ αυτή τη μεγάλη πρόκληση, να κερδίσει το στοίχημα της επιτυχίας και να ικανοποιήσει τους φίλους των Λευκάρων».

Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο «μουσικά σχήματα και πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Με «όπλο» το πολιτισμό, τον αρχιτεκτονικό θησαυρό και τις γαστρονομικές δημιουργίες, ο Δήμος Λευκάρων υπόσχεται μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη περίοδο».

Send this to a friend