Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σκέψεις για νέο θέατρο στην Παμπούλα στη Λάρνακα
Σκέψεις για νέο θέατρο στην Παμπούλα στη Λάρνακα

Σκέψεις για νέο θέατρο στην Παμπούλα στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Χώρους πολιτισμού θέλει ν’ ανεγείρει στην πρώην βιομηχανική περιοχή Παμπούλας ο Δήμος Λάρνακας, που σκοπεύει να υποβάλει επίσημο αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Επιδίωξη του δημάρχου Ανδρέα Βύρα είναι όπως συναντηθεί, το συντομότερο, με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, προκειμένου να του θέσει κι επίσημα το αίτημα για μίσθωση μέρος της περιοχής, ούτως ώστε ο δήμος να «τρέξει» τις διαδικασίες για αξιοποίηση των άδειων κι εγκαταλελειμμένων τεμαχίων.

 

 

 

Ο στόχος του δήμου είναι διπλός. Από την μια θέλει να δώσει ξανά «ζωή» σε μια παραμελημένη, εδώ και πολλά χρόνια, περιοχή που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και από την άλλη επιδιώκει να δημιουργήσει νέες πολιτιστικές υποδομές, στο πλαίσιο της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2030. Παλαιότερα, για την περιοχή της Παμπούλας υπήρχαν σχέδια για ανέγερση κτηριακών υποδομών που θα κάλυπταν ανάγκες κυβερνητικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, κάποια από τα σχέδια αυτά είχαν δημοσιοποιηθεί, όπως για παράδειγμα τα σχέδια για στέγαση των ταχυδρομικών υπηρεσιών της Λάρνακας, τα οποία όμως ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι της πόλης και από το αρχαίο λιμάνι του Κιτίου, εξακολουθεί να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και συχνά τα υποστατικά που έχουν απομείνει συχνά γίνονται στόχος βανδαλισμών ή εμπρησμών.

Ο Δήμος Λάρνακας θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο και να κατατεθεί επίσημα το αίτημα της Λάρνακας για αξιοποίηση της περιοχής. «Για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος και θέλουμε ν’ αξιοποιηθεί κατάλληλα. Ο Δήμος Λάρνακας έχει ανάγκες σε γη κοντά στο κέντρο.

Πρόθεσή μας είναι να διεκδικήσουμε μέρος της Παμπούλας ακόμα κι εάν κάποιοι άλλα τεμάχια θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά από το κράτος», ανέφερε ο κ. Βύρας.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η Λάρνακα έχει ανάγκη για νέες πολιτιστικές υποδομές και ανάμεσα στις σκέψεις που υπάρχουν είναι η δημιουργία ενός νέου δημοτικού θεάτρου.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Λάρνακας έχει καταθέσει πολλές προτάσεις για αξιοποίηση της περιοχής, όπως η μεταφορά του κεντρικού ταχυδρομείου της πόλης και η ανέγερση Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας. Καμία, όμως, από τις προτάσεις αυτές δεν προχώρησε.

Ειδικά η πρόταση για μεταφορά του ταχυδρομείου φαίνεται πως έχει εγκαταλειφθεί οριστικά. Όσον αφορά το νέο μουσείο του Τμήματος Αρχαιοτήτων, αποφασίστηκε ν’ ανεγερθεί τελικά στην περιοχή Μακένζι.

 

Send this to a friend