Home ΛΑΡΝΑΚΑ Karate Series 1 Larnaca 2023 : Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε στέλνει Μήνυμα Αθλητικής Αφοσίωσης από την Λάρνακα
Karate Series 1 Larnaca 2023 : Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε στέλνει Μήνυμα Αθλητικής Αφοσίωσης από την Λάρνακα

Karate Series 1 Larnaca 2023 : Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε στέλνει Μήνυμα Αθλητικής Αφοσίωσης από την Λάρνακα

 

 

Η κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε πραγματοποίησε την επίσημη δημοσιογραφική διάσκεψη στα πλαίσια των διεθνών αγώνων Karate Series 1 Larnaca 2023 που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο αθλητικό κέντρο Κίτιο της Λάρνακα.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, Ανδρέας Βασιλείου, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους που τίμησαν με την παρουσία τους τις προσπάθειες που καταβάλλει η ομοσπονδία στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλήματος.

Είναι πραγματική τιμή και χαρά να βρίσκομαι ενώπιόν σας σήμερα, κατά την έναρξη του Πρωταθλήματος Καράτε Series 1 στη Λάρνακα για το έτος 2023. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για τον καράτε και για τη χώρα μας, καθώς υποδεχόμαστε αθλητές, διαιτητές, προπονητές και φίλους από 76 χώρες, συνολικά 990 αθλητές, για το πρωτάθλημα αυτό.

 

Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινές μας ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση αυτού του μεγάλου γεγονότος, από την διοίκηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε μέχρι τους εθελοντές που εργάστηκαν ακούραστα για να διασφαλίσουν την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Επιπλέον, δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε, κ. Antonio Espinos, για την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε, επιλέγοντας τη Λάρνακα ως την τοποθεσία για αυτό το μεγάλο γεγονός. Όπως αναφέρθηκε, εργαστήκαμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους αθλητές και τους φίλους του καράτε, με τη δημιουργία ενός προωθητικού βίντεο, ηλεκτρονικής καταγραφής εισιτηρίων και ηλεκτρονικής μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο, μια καινοτομία στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε. Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με την WKF και για την ευκαιρία που μας δόθηκε να φιλοξενήσουμε αυτό το μεγάλο γεγονός, και πιστεύουμε ότι αυτή η διοργάνωση θα ενισχύσει τη φήμη της Κύπρου ως ποιοτικός οργανωτής αθλητικών γεγονότων.

Επιπλέον, θέλω να επαινέσω τους αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα, καθώς και τους προπονητές και τις οικογένειές τους για την αφοσίωση και την προσπάθεια που καταβάλλουν για να είναι εδώ. Οι αθλητές αποτελούν τον πυρήνα του αθλήματος μας, και η αφοσίωσή τους είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε επιτυχία. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί οι αθλητές θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές και υπέροχους αγώνες στο πρωτάθλημα αυτό.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στους αξιότιμους καλεσμένους που μας τιμούν με την παρουσία τους σε αυτήν την εκδήλωση. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να υποδεχόμαστε αξιότιμους επισκέπτες από διάφορες χώρες, καθώς και εκπροσώπους της κυπριακής κυβέρνησης και των αθλητικών φορέων. Η παρουσία σας εδώ σήμερα επιβεβαιώνει την αξία και τη σημασία του αθλήματος του καρατέ, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και παγκοσμίως.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή σας και σας καλωσορίζουμε στη Λάρνακα για το Πρωτάθλημα Καράτε Series 1. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το γεγονός θα είναι μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και θα συμβάλει στην προώθηση του καράτε παγκοσμίως. Σας ευχαριστούμε και καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές!

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, στην ομιλία της εξέφρασε τη χαρά και την περηφάνια της για τη διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος στην Κύπρο. Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τόνισε τη σημασία αυτής της διοργάνωσης για την κυβέρνηση και την Κύπρο. Επίσης, εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε και τους αθλητές της, δεσμευόμενη να είναι δίπλα τους σε αυτήν την πορεία.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του καράτε όχι μόνο για τις νίκες και τα μετάλλια που κερδίζονται, αλλά και για τον χαρακτήρα που διαμορφώνεται μέσω αυτού του αθλήματος. Εξέφρασε την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι το καράτε θα παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τους αθλητές.

Τέλος, συγχάρηκε την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε και τους αθλητές για την προσφάτως κερδισμένη διάκριση στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης και εξέφρασε την περηφάνια της για αυτήν την επίτευξη.

Στην επίσημη δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρίσκονταν επίσης οι ακόλουθοι καλεσμένοι: ο Dominique Sigillo – Επόπτης του πρωταθλήματος από την Ελβετία, Χρήστος Ορφανίδης – Μέλος της Βουλής της Κύπρου, ο Κωστάκης Κουκκούλης – Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), ο Yoshio Yamawaki – Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Κύπρο, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο Ruslan Nimchynskyi, η αντιπρόσωπος του Πρέσβη της Ελλάδας Ραυτοπούλου Θεοδώρα, ο Οδυσσέας Πατσαλίδης – Μέλος της Βουλής της Κύπρου και μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Ισίδωρος Μακρίδης – Εκπρόσωπος του Προέδρου και της εκτελεστικής επιτροπής του ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, ο Jaber Alzaabi – Κύριος διαιτητής του πρωταθλήματος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα., ο Τιμούρ Γκιγκλάτζε – Πρόεδρος της Γεωργιανής Ομοσπονδίας Καράτε τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε. και ο Μιχαήλ Σίμος – παλαίμαχος Προπονητής.

Αυτή η πληθώρα προσωπικοτήτων και αξιωματούχων αποδεικνύει τη σπουδαιότητα και τη διεθνή αναγνώριση του αθλήματος του καράτε και την σημασία της διοργάνωσης των αγώνων στην Κύπρο

Στη συνέχεια, ακολούθησε η τελετή αποδοχής αναμνηστικών πλακετών στους καλεσμένους, καθώς ένα ακόμη μεγάλο γεγονός στον χώρο του καράτε ξεκίνησε στην Κύπρο. Είναι μια ευκαιρία για τη χώρα μας να δείξει τη φιλοξενία και την αγάπη της για τον αθλητισμό και τον καράτε, και να αναδείξει τους αθλητές της στο διεθνές προσκήνιο. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στον αγώνα!

Συναρπαστική Έναρξη στο Karate 1-Series A Larnaca 2023: Ανασκόπηση της Πρώτης Ημέρας

Στην Κύπρο, η πρώτη μέρα του #Karate1Larnaca το 2023 άνοιξε με εντυπωσιακούς αγώνες και νέους αθλητές που κέρδισαν την προσοχή. Το αθλητικό κέντρο στην πόλη Κίτιο στη Λάρνακα φιλοξένησε αυτό το σπουδαίο γεγονός, το οποίο αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερες συγκινήσεις καθώς οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου.

Με την Κύπρο να είναι οικοδεσπότης, είχε πολλούς λόγους να πανηγυρίσει, καθώς η τοπική ελπίδα, αυτή της Θεοδοσίας Γιαμούκι, κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Female Kumite +68kg. Η κυπρια καρατέκα έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση κερδίζοντας την Ρίτα Ολιβέιρα της Πορτογαλίας με σκορ 1-0. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Τζούλια Ντανισέφσκα της Πολωνίας, που πέρασε μια ακόμα έκπληξη κερδίζοντας την Κλίο Φερακούτι της Ιταλίας με σκορ 4-3.

Η δεύτερη τελική θέση για την Πολωνία κατακτήθηκε από τον Μιχάλ Φλόρτσακ στο Male Kumite -84kg. Ο Πολωνός αθλητής κατάφερε να φτάσει στον τελικό μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με τον Σάμαν Ενταλάτι του Ιράν, που έληξε ισόπαλος 4-4. Στον τελικό, θα αντιμετωπίσει τον Άντι Γιουρίκ της Σλοβακίας, ο οποίος κέρδισε τον Τζέσι Ντα Κόστα της Γαλλίας με σκορ 5-4.

Στο Female Kata, δύο νέες αθλήτριες θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο. Η πρωτάρα Μισίμα Κίρι της Ιαπωνίας θα αναμετρηθεί με την Τζάνα Καμίς της Αιγύπτου, η οποία είναι διπλή πρωταθλήτρια της ηπειρωτικής κατηγορίας Junior. Η Καμίς ήταν η πρώτη στον όμιλο με 42,0 βαθμούς, ενώ η Κίρι πήρε 42,2 βαθμούς στον τελευταίο όμιλο.

Στην κατηγορία Female Kumite -68kg, δύο αθλήτριες από δύο από τις κορυφαίες χώρες του αθλήματος θα αναμετρηθούν για τον τίτλο. Η Σοφία Φεραρίνι της Ιταλίας προκρίθηκε στον τελικό κατακτώντας τη νίκη επί της Μαγιάρ Ζεϊνελαμπντίν της Αιγύπτου με σκορ 2-0, ενώ η Μελίντα Μαρμό της Γαλλίας κατάφερε να φτάσει στον πρώτο της τελικό μετά τη νίκη επί της συμπατριώτισσάς της, Τάλια Σομπέ, με σκορ 5-0.

Η Γαλλία δεν σταματάει εδώ, αφού ο νικητής του #Karate1Pamplona, Κίλιαν Σίζο, στοχεύει σε άλλον τίτλο στον Male Kumite -75kg. Ο Γάλλος καρατέκα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό κερδίζοντας τον συμπατριώτη του, Λιέμ Λε Θάνχ, με σκορ 1-0 στα ημιτελικά. Ο άλλος στον τελικό είναι ο Γεοργίι Πίτσουλ της Ουκρανίας, ο οποίος κέρδισε με 8-0 τον Γουίλιαμ Ντιαντέτ του Βελγίου.

Ο τελευταίος αγώνας της ημέρας ήταν ανάμεσα στον Γκρεγκ Άντερσον της Σκωτίας και τον Μαχμούντ Νεμάτι του Ιράν. Ο Σκωτσέζος καρατέκα εξέπληξε τον Μαχντί Ασούρι Γκαρμτζάνι του Ιράν με σκορ 7-3, ενώ ο Νεμάτι κέρδισε τον Μεραβί Γκελασβίλι της Γεωργίας με σκορ 6-4.

Τον κατάλογο των αγώνων για τον τίτλο της ημέρας ολοκλήρωσε ο τελικός ανάμεσα σε Αίγυπτο και Γαλλία στην κατηγορία Male Team Kata.

Send this to a friend