Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πέρασαν πέντε μήνες και περιμένει η οικογένεια της Ανθούλας Σάντη στη Λάρνακα
Πέρασαν πέντε μήνες και περιμένει η οικογένεια της Ανθούλας Σάντη στη Λάρνακα

Πέρασαν πέντε μήνες και περιμένει η οικογένεια της Ανθούλας Σάντη στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πέντε μήνες μετά τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Ανθούλας Σάντη, 59 χρόνων, από το Κίτι, ο σύζυγος και η οικογένειά της αναμένουν ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναλύσεων από τα δείγματα, που παραλήφθηκαν από τη σορό της άτυχης γυναίκας (έγινε εκταφή της σορού), προκειμένου να προχωρήσει η ιατροδικαστική έκθεση και ν’ αναλάβει δράση η Αστυνομία.

Ο σύζυγος της Ανθούλας, Ερρίκος Σάντης, κατήγγειλε ιατρική αμέλεια σε βάρος του γιατρού, που ανέλαβε να εξετάσει την 59χρονη, όταν στις 26 περασμένου Απριλίου είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με συμπτώματα covid.

Η Ανθούλα Σάντη πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα, αλλά απεβίωσε τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της. Σε ανάρτησή του, ο Ερρίκος Σάντης είπε ότι συμπληρώθηκαν πέντε μήνες από τον αδόκητο θάνατο της συζύγου του και η οικογένεια, βρίσκεται ακόμα σε αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών αναλύσεων που έγιναν στην Αγγλία.

«Γιατί χρειάζεται τόσος χρόνος για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, δεν κατάφερα να βρω κάποιον να μου εξηγήσει. Όλοι όσοι είχαν ανάμειξη με την περίπτωση της Ανθούλας στο νοσοκομείο εκείνη την μέρα, γιατροί και νοσηλευτές, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι συνεχίζουμε να ψάχνουμε δικαίωση και δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Σάντης.

Μετά την λήψη των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές αναλύσεις, η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα θα προχωρήσει με την έκθεσή της και ανάλογα με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης έκθεσης θα κινηθεί και η Αστυνομία, στο πλαίσιο των εξετάσεων που διενεργεί.

Για τον ίδιο γιατρό

—————————     

Στην ανάρτησή του, ο Ερρίκος Σάντης αναφέρει ότι έγινε λήπτης παραπόνων και για άλλες οικογένειες που έχασαν δικά τους άτομα, υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα ιατρικής αμέλειας από τον ίδιο γιατρό που εξέτασε την Ανθούλα. «Είναι λυπηρό ν’ ακούς τέτοια περιστατικά και είναι ακόμα πιο λυπηρό να γνωρίζεις ότι ο συγκεκριμένος γιατρός εξακολουθεί να εργάζεται στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι, διότι δεν έχει κατηγορηθεί ακόμα από κανένα δικαστήριο», σημείωσε.

Η Ανθούλα Σάντη ήταν για 40 χρόνια ιδιοκτήτρια ινστιτούτου αισθητικής στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα. Απεβίωσε τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου ενώ κοιμόταν στο σπίτι της.

Ο σύζυγός της, Ερρίκος Σάντης, προχώρησε σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, για ιατρική αμέλεια, αναφορικά με τις συνθήκες που προηγήθηκαν του αιφνίδιου θανάτου της, υποστηρίζοντας ότι η Ανθούλλα δεν έτυχε της πρέπουσας ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης τόσο από γιατρούς ιδιωτικής κλινικής στη Λάρνακα, όπου αρχικά είχε μεταφερθεί, όσο και από γιατρούς στην πτέρυγα Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου μεταφέρθηκε μεταγενέστερα.

 

Send this to a friend