Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υποστελεχωμένο το Επαρχιακό Πολεοδομικό Γραφείο Λάρνακας
Υποστελεχωμένο το Επαρχιακό Πολεοδομικό Γραφείο Λάρνακας

Υποστελεχωμένο το Επαρχιακό Πολεοδομικό Γραφείο Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης παρατηρούνται στο Επαρχιακό Πολεοδομικό Γραφείο Λάρνακας, που βρίσκεται στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Ενώ ο κύκλος εργασίας του συγκεκριμένου γραφείου έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ραγδαίας οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης που παρατηρείται στην πόλη και περιφέρεια της Λάρνακας, το προσωπικό έχει μειωθεί…

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, ημερομηνίας 25 Σεπτεμβρίου, ζητώντας όπως ενημερωθεί η Βουλή σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για στελέχωση του επαρχιακού πολεοδομικού γραφείου, σημειώνοντας ότι οι εργασίες του γραφείου έχουν τετραπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, αλλά το προσωπικό μειώθηκε κατά το ήμισυ. Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο κ.Πασιουρτίδης επικαλέστηκε επίσημα στοιχεία του πολεοδομικού γραφείου, σύμφωνα με τα οποία ενώ τα προηγούμενα χρόνια υποβάλλονταν κατά μέσο όρο περίπου 40 αιτήσεις μηνιαίως για έκδοση πολεοδομικών αδειών, σήμερα υποβάλλονται γύρω στις 160 αιτήσεις κάθε μήνα.

 

Η αύξηση αυτή, σημείωσε ο βουλευτής, είναι ενδεικτική του οικοδομικού οργασμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη Λάρνακα σε σχέση με οικιστικές και τουριστικές αναπτύξεις. «Σήμερα στο Επαρχιακό Πολεοδομικό Γραφείο της Λάρνακας εργάζονται μόνο 12 άτομα προσωπικό. Πρόσφατα έχουν λήξει, χωρίς ν’ ανανεωθούν, και οι συμβάσεις των εκτάκτων υπαλλήλων (ορισμένου χρόνου) που εργάζονταν στο ίδιο γραφείο.

Η ανάγκη για αύξηση του προσωπικού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη εν’ όψει της επικείμενης μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το πολεοδομικό γραφείο χρειάζεται επειγόντως επιπρόσθετο προσωπικό. Παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών που ξεπερνούν τους πέντε μήνες και αυτό δημιουργεί προβλήματα στις μελλοντικές αναπτύξεις που προγραμματίζονται στην πόλη κι επαρχία», σημείωσε ο κ.Πασιουρτίδης.

Ο βουλευτής Λάρνακας δήλωσε ότι το πλάνο που υπάρχει την δεδομένη στιγμή από την κυβέρνηση είναι να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι, να τύχουν εκπαίδευσης και ακολούθως να μεταφερθούν στον επαρχιακό οργανισμό αυτοδιοίκησης. Ο Α. Πασιουρτίδης ανέφερε ότι προκύπτει ανάγκη επαρκούς εκπαίδευσης για στελέχωση του Επαρχιακού Συμβουλίου Λάρνακας – Αμμοχώστου στα πλαίσια της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Send this to a friend