Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ομάδα 20 εθελοντών φιλοξενεί στα Περβόλια η Youth Dynamics
Ομάδα 20 εθελοντών φιλοξενεί στα Περβόλια η Youth Dynamics

Ομάδα 20 εθελοντών φιλοξενεί στα Περβόλια η Youth Dynamics

 

 

Ομάδα 20 εθελοντών από 7 χώρες μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης φιλοξενεί η οργάνωση Youth Dynamics στα Περβόλια, υπό τον τίτλο “Active Volunteers”, μεταξύ 19 Σεπτεβρίου -05 Οκτωβρίου 2023. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης το πρόγραμμα διοργανώνεται ταυτόχρονα με τη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού που αποτελεί ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες που θα βασίζονται στη μη τυπική μάθηση, φυσική άσκηση και αθλητισμό. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, αθλητικά παιχνίδια, ομαδικές συζητήσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, παιχνίδια ρόλων κ.α.

 

Αναφέρεται ότι «στόχος του προγράμματος είναι να εμπνεύσουμε τους νέους να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες που προστατεύουν και ενισχύουν την ευημερία τους, ωφελώντας τις οικογένειές τους και το περιβάλλον τους».

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αθλητισμός είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την κοινωνική ένταξη και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής στους νέους. Ο αθλητισμός έχει την ικανότητα να φέρει κοντά άτομα από διαφορετικά πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά υπόβαθρα μέσω των καθολικών κανόνων τους», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια του σχεδίου, οι 20 εθελοντές  θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν και να συζητήσουν τον αντίκτυπο του αθλητισμού στην ένταξη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την υγεία, την ενδυνάμωση, την εκπαίδευση και την ισότητα».

Send this to a friend