Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οδικές εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας
Οδικές εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας

Οδικές εργασίες επηρεάζουν δρόμους στην Επαρχία Λάρνακας

 

 

Στην επαρχία Λάρνακας, σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Λάρνακας-Λευκωσίας, Λάρνακας-Αγίας Νάπας, και Λάρνακας–Κοφίνου, την περίοδο 2/10/2023 – 6/10/2023, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 200μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Την περίοδο μεταξύ 2/10/2023 – 30/11/2023, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:30, στους αυτοκινητόδρομους Λάρνακας – Κοφίνου και Αεροδρόμιο Λάρνακας – Ριζοελιά, και στις δύο κατευθύνσεις, θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος και ποτίσματος δέντρων στο έρεισμα του δρόμου, από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά το έρεισμα των αυτοκινητόδρομων, σε μήκος 300 μέτρων ανά φορά, χωρίς το κλείσιμο λωρίδας κυκλοφορίας.

Μεταξύ των ημερομηνιών 2/10/2023 – 19/10/2023, καθημερινά, Δευτέρα με Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:30, στους ακόλουθους αυτοκινητόδρομους της Επαρχίας Λάρνακας, θα εκτελούνται εργασίες ποτίσματος των φυτών των κεντρικών νησίδων, από το Τμήμα Δασών:
(α) στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου,
(β) στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς προς Λευκωσία, και
(γ) στον αυτοκινητόδρομο Παραλίμνι – Λάρνακας, από προς τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς προς Αεροδρόμιο Λάρνακας
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρική νησίδας, για μήκος 1500μ. περίπου, κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

 

Από τη Δευτέρα 18/9/2023 μέχρι και την Παρασκευή 6/10/2023, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00, στη Λεωφόρο Μακαρίου στο Κίτι, στην οδό Ανεξαρτησίας,στην οδό Μηκυνών στις Λεωφόρους Περβολιών, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου & Λεωφόρο Φάρου στα Περβόλια, θα εκτελούνται εργασίες τραβήγματος καλωδίων σε φρεάτια της Cyta. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμήμα της μίας λωρίδας των δρόμων τοπικά πάνω από φρεάτια και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Μεταξύ 9/9/2023 – 15/10/2023, μεταξύ των ωρών 07:00 – 18:00, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού (Α1) παρά τον κόμβο Ζυγίου και τον κόμβο Χοιροκοιτίας-Καλαβασού καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας (Α2) παρά τον κόμβο Λυμπιών, ιδιωτική εταιρεία θα εκτελεί εργασίες τοπογραφικής αποτύπωσης των κόμβων. Οι τοπογραφικές εργασίες θα εκτελούνται στο έρεισμα του αυτοκινητόδρομου χωρίς οποιοδήποτε επηρεασμό της κυκλοφορίας.

Στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου από την Τετάρτη 06/09/2023 και για περίοδο περίπου 4 μηνών, θα διεξάγονται, από ιδιωτική εταιρεία, εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης σε 33 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου, και κατά την διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας εκτός και αν κριθεί αναγκαίο να τοποθετηθούν προσωρινά φώτα τροχαίας.Στις πιο πάνω συμβολές θα προηγηθούν εργασίες πολιτικής μηχανικής για τις υποδομές.

Στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, επίσης στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας Φάση Γ», θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται εργασίες σε σημείο του δρόμου παρά τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και στις δύο κατευθύνσεις μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2023 και η τροχαία κίνηση θα εκτρέπεται στην οδό Ναυαρίνου για 650μ. περίπου, μέχρι την οδό Αθηνών.

Στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας Φάση Γ», θα πραγματοποιούνται εργασίες στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας παρά τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και στις δύο κατευθύνσεις, από τις 8 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2023. Ο δρόμος θα είναι κλειστός από τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας μέχρι το ύψος της οδού Δράμας στα Λιβάδια. Η τροχαία κίνηση θα εκτρέπεται στην οδό Ναυαρίνου μέσω του κυκλικού κόμβου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και των οδών Μιχαλάκη Καραολή, Ελλάδος, Ναυαρίνου και Δράμας στο Δήμο Λιβαδιών. Μέρος της οδού Ναυαρίνου καθώς και ολόκληρη η οδός Δράμας θα μονοδρομηθεί. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, την Παρασκευή 19/05/2023, αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοφάγου, οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου 12 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024. Το Έργο αποτελεί βελτίωση τμήματος του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει την κοινότητα Ορμήδειας με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου. Το τμήμα του υφιστάμενου δρόμου που βελτιώνεται, αρχίζει αμέσως μετά την έξοδο από την κατοικημένη περιοχή (κοντά στη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη) και τελειώνει στη συμβολή με τον παλαιό δρόμο
Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοφάγου», από τις 28 Αυγούστου 2023 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας. Ο δρόμος θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις, από τη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη μέχρι τη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται σε υφιστάμενο παράλληλο δρόμο (παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου). Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε παρακείμενους δρόμους και ιδιοκτησίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Στον δρόμο Κόρνου – Δελίκηπου – Λευκάρων, την περίοδο 4/9/2023 – 2/10/2023, καθημερινά εκτός Κυριακής, μεταξύ των ωρών 06:00 – 17:00, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά την πιο πάνω περίοδο, θα κλείνει τμηματικά μέρος του δρόμου, από τη συμβολή του με τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού και με κατεύθυνση προς Κόρνο, σε μήκος 100 μέτρων περίπου κάθε φορά και συνολικού μήκους 900 μέτρων και η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα γίνεται με τη χρήση σήμανσης φώτων τροχαίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, στο Μαρί, από τις 23 Μαρτίου 2023, στον δρόμο μεταξύ του υποσταθμού της ΑΗΚ και του ποταμού Βασιλικού στο Μαρί, βόρεια των εγκαταστάσεων του τσιμεντοποιείου, θα πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής συστήματος αποχέτευσης λυμάτων και η μία λωρίδα θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Send this to a friend