Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εορτάστηκε στο ιστορικό δημοτικό σχολείο των Λευκάρων η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (φώτο)
Εορτάστηκε στο ιστορικό δημοτικό σχολείο των Λευκάρων η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (φώτο)

Εορτάστηκε στο ιστορικό δημοτικό σχολείο των Λευκάρων η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (φώτο)

 

 

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας, φορείς από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του τόπου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, όπως και άλλες προσωπικότητες, ανέδειξε τον ζωτικής σημασίας για την Κύπρο κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, ο οποίος συμβάλλει καθοριστικά στην πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Κύπρου.

 

 

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμή, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι διανύουμε μια πολύ καλή χρονιά, με τις αφίξεις να καταγράφουν άνοδο της τάξης του 24.5% για το πρώτο οκτάμηνο, και τα έσοδα αύξηση πέραν του 30%, σε σύγκριση με πέρσι.

Τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός, ως ο πιο σημαντικός πυλώνας της οικονομίας του τόπου μας, αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία, στις τοπικές κοινωνίες και στο σύνολο της Κύπρου, αποτελώντας αποδεδειγμένα, πλέον, τον μοχλό εξόδου από τις κρίσεις όπου, από καιρού εις καιρόν, εισέρχεται το νησί μας.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι οι ανάγκες, οι στόχοι και το όραμα για τον τουρισμό της Κύπρου δεν μπορεί παρά να είναι κοινοί και απαιτούν ευθυγράμμιση, συμπόρευση και την ενότητα όλων.

 

 

Τον χαιρετισμό του Υφυπουργού ακολούθησε μια ιστορική αναδρομή στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου και η παρουσίαση και εξαγγελία του νέου σήματος πιστοποίησης (Label) του Υφυπουργείου Τουρισμού “Historic Hotels of Cyprus”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε οπτικογραφημένο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Zurab Pololikashvili.

Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης έγκειται στο γεγονός ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού, πέτυχε να συγκεντρώσει όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου σε ένα χώρο.

 

 

Send this to a friend