Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Τα παραδέχθηκε όλα ο 31χρονος, από την Ορμήδεια, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 στην Ορόκλινη, κατά την οποία τραυματίστηκε από πυροβολισμούς ένας 42χρονος, που φέρεται να ήταν ο στόχος της εγκληματικής ενέργειας, κι ένα εξάχρονο αγοράκι, το οποίο καθόταν στο πίσω κάθισμα του  αυτοκινήτου του 42χρονου.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, με τον 31χρονο να αλλάζει απάντηση και να παραδέχεται τελικά ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες παρόλο που κατά την προηγούμενη δικάσιμο είχε αρνηθεί ενοχή.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, η υπόθεση ορίστηκε για έκθεση γεγονότων κι επιβολή ποινής στις 6 Οκτωβρίου. Μετά τη σύλληψή του, ο 31χρονος ομολόγησε πως αυτός πάτησε την σκανδάλη με στόχο τον 42χρονο, από την Ορόκλινη, ισχυριζόμενος πως εναντίον του υποψήφιου θύματος υπήρχε συμβόλαιο θανάτου.

 

Ο 42χρονος είναι συγγενικό πρόσωπο με άτομο πολύ καλά γνωστό στις αρχές ασφαλείας. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δεν γνώριζε πως στο πίσω κάθισμα του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου καθόταν το εξάχρονο παιδάκι.

Στην κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος ενέπλεξε και τον καταζητούμενο Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, 35 χρόνων, από τη Σωτήρα Αμμοχώστου, αναφέροντας ότι αυτός τον στρατολόγησε στην συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τα ίχνη του Καμπούρη έχουν χαθεί μυστηριωδώς από τον περασμένο Δεκέμβριο κι ένα από τα σενάρια που εξετάζει σοβαρά η Αστυνομία είναι να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Εναντίον του εκκρεμεί από την 1η Μαρτίου και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Στην υπόθεση αυτή, η Αστυνομία δεν κατάφερε να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τον ηθικό αυτουργό της απόπειρας φόνου.

 

Προς το τέλος του οδεύει το σήριαλ της μετακόμισης του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου από το κτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, έπειτα από σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο, την 1η Ιουνίου 2023, σε υπόθεση άσεμνης επίθεσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις αμέσως προσεχείς μέρες ο τέως Κιτίου θα εγκαταλείψει την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και θα μετακομίσει σε κατοικία στη Λάρνακα.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, επίσης, την άμεση μετακόμιση του τέως Κιτίου από το κτήριο της Μητρόπολης, με τον 85χρονο να ζητά αναθεώρηση της απόφασης αυτής. Όταν, όμως, έλαβε αρνητική απάντηση από την Ιερά Σύνοδο, τότε υποχρεώθηκε να συναινέσει στην μετακόμιση του.

Παρόλο που οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για εγκατάστασή του στη γενέτειρά του, στο Παλιομέτοχο, η τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι τελικά θα παραμείνει σε σπίτι, στη Λάρνακα.

Με βάση την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, στον καταδικασθέντα θα δίδεται πλέον μηνιαία χορηγία που δεν θα ξεπερνά το 50% του μισθού του, με την Ιερά Μητρόπολη να υποχρεώνεται να καταβάλει το ενοίκιο της κατοικίας όπου θα διαμένει από δω και στο εξής ο 85χρονος. Τα υπόλοιπα έξοδα για τη διαμονή του θα τα επωμιστεί ο ίδιος.

 

Send this to a friend