Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προκηρύχθηκε η ανάπλαση του παραλιακού δρόμου Ζυγίου
Προκηρύχθηκε η ανάπλαση του παραλιακού δρόμου Ζυγίου

Προκηρύχθηκε η ανάπλαση του παραλιακού δρόμου Ζυγίου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα έργο που θ’ αλλάξει ριζικά την εικόνα του Ζυγίου και θα το μετατρέψει σ’ έναν ελκυστικό προορισμό, για Κύπριους και ξένους επισκέπτες παίρνει σάρκα και οστά.

Πρόκειται για την ανάπλαση του παραλιακού δρόμου της κοινότητας, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, που με την αποπεράτωσή του. θα διαφοροποιήσει προς το καλύτερο την όψη της ραγδαίας αναπτυσσόμενης (οικιστικά και τουριστικά) κοινότητας, στην δυτική επαρχία της Λάρνακας.

 

 

Ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο έχει προκηρυχθεί από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, με την προθεσμία υποβολής των προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εργοληπτικές εταιρείες να εκπνέει στις 27 Οκτωβρίου.

Η ανάπλαση και βελτίωση του παραλιακού δρόμου Ζυγίου καθώς και η ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας αποτελούν ενιαίο έργο, το οποίο χωρίζεται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση αφορά μόνο την ανακατασκευή του δρόμου και η δεύτερη φάση, η οποία αναμένεται να προκηρυχθεί αρχές του 2024, αφορά την ανάπλαση του πυρήνα του παραθαλάσσιου χωριού.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου, Γεωργία Μιχαήλ, δήλωσε ότι οι εργασίες ανάπλασης θα περιλαμβάνουν την πλακόστρωση του δρόμου και την βελτίωση των πεζοδρομίων, την δημιουργία χώρων πρασίνου και φυτεύσεις, την κατασκευή στεγάστρων, ενώ θα τοποθετηθούν και καινούργια παγκάκια.

Η διάρκεια των εργασιών θα είναι 18 μήνες. Όπως ανέφερε η κ.Μιχαήλ, το κόστος της πρώτης φάσης θα ανέλθει περίπου στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, ποσό που θα καταβληθεί εξ’ ολοκλήρου από τα ταμεία της κοινότητας. «Είναι ένα έργο που το χρειάζεται το Ζύγι. Όχι μόνο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας, αλλά παράλληλα θα εκσυγχρονίσει την εικόνα της κοινότητας και θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο την αυξημένη επισκεψιμότητα που έχουμε», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την Β΄ φάση του έργου, δηλαδή την ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας, το κόστος των εργασιών υπολογίζεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον επόμενο χρόνο το Ζύγι αναμένεται να φιλοξενήσει και το μοναδικό Μουσείο Αλιείας που υπάρχει στην Κύπρο. Την δεδομένη στιγμή βρίσκεται σ’ εξέλιξη η μελέτη για την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του μουσείου, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα από το κοινοτικό συμβούλιο.

Η τοπική αρχή εκτιμά ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ούτως ώστε αρχές του νέου χρόνου να ξεκινήσουν τα έργα διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου.

Τα εκθέματα στο Μουσείο Αλιείας Ζυγίου θα σχετίζονται αποκλειστικά με την αλιεία.

Send this to a friend