Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέοι χώροι και ερευνητικά εργαστήρια στην παραλιακή κοινότητα Βορόκληνης από το CMMI
Νέοι χώροι και ερευνητικά εργαστήρια στην παραλιακή κοινότητα Βορόκληνης από το CMMI

Νέοι χώροι και ερευνητικά εργαστήρια στην παραλιακή κοινότητα Βορόκληνης από το CMMI

 

 

Συμφωνία μίσθωσης υπεγράφη, μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της CMMI κ. Ζαχαρίας Σιώκουρου και του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Βοροκλήνης κ. Νεόφυτου Φακόντη, για οικόπεδο 2600 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα φιλοξενήσει νέους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν από τα Ερευνητικά Κέντρα της CMMI για τις επιστημονικές τους δραστηριότητες.

Η κοινότητα Βορόκληνης εντάσσεται σύντομα στον Δήμο Λάρνακας, στα πλαίσια της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αναδιοργανώνει τη δομή των Κυπριακών Δήμων και κοινοτήτων.

Η κοινότητα Βορόκληνης διαθέτει τη δική της παραλιακή ζώνη βόρεια της Λάρνακας που περιλαμβάνει τη λίμνη Ορόκλινης, έναν μοναδικό υγρότοπο που είναι η μικρότερη περιοχή Natura 2000 στην Κύπρο, καλύπτει έκταση περίπου 50ha.

 

Η λίμνη Ορόκλινης φιλοξενεί μια σειρά ειδών χλωρίδας και πανίδας. Για την προστασία της ιδιαίτερης άγριας ζωής της, η Λίμνη Ορόκλινης ορίζεται Ζώνη Ειδικής Προστασίας (SPA) σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ για τα Πτηνά και τόπος Κοινοτικής Σημασίας (SCI) βάσει της οδηγίας της ΕΕ για τους Οικότοπους.

Send this to a friend