Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Καταδίωξη στη Λάρνακα με πυροβολισμούς
Καταδίωξη στη Λάρνακα με πυροβολισμούς

Καταδίωξη στη Λάρνακα με πυροβολισμούς

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον άδικο και τραγικό θάνατο του 50χρονου αστυφύλακα Πέτρου Ελευθερίου (κηδεύτηκε χθες στην Ορόκλινη) στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, στην προσπάθειά του να απομακρύνει με ασφάλεια πεζό από τον δρόμο, το βράδυ της Κυριακής (24/9) σημειώθηκαν ακόμα δύο περιστατικά που αφορούσαν επικίνδυνη οδήγηση και καταδίωξη, κατά τη διάρκεια των οποίων τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια αστυνομικών και οδηγών.

Το πρώτο επεισόδιο, μάλιστα, συνέβη στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, όπου τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής έγινε το διπλό θανατηφόρο ατύχημα με θύμα τον άτυχο αστυφύλακα και 48χρονο Πολωνό.

 

Συγκεκριμένα, στις 9.30μ.μ. εντοπίστηκε αυτοκίνητο να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά της Αστυνομίας, που εντόπισαν το όχημα και το ανέκοψαν. Οδηγός ήταν 68χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, φαινόταν αποπροσανατολισμένος. Υποβλήθηκε σε ναρκοτέστ με θετική ένδειξη και συνελήφθη.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, φαίνεται ότι ο ίδιος οδηγός, λίγη ώρα προηγουμένως, είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα, ευτυχώς με ελαφρούς τραυματισμούς, κοντά στην Ξυλοτύμπου.

Έριξαν πυροβολισμό

—————————-     

Εξάλλου, γύρω στις 11μ.μ. έγινε επεισοδιακή καταδίωξη οδηγού, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του μ’ επικίνδυνο τρόπο στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Ορόκλινης. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν υποχρεώθηκαν να ρίξουν πυροβολισμό στα ελαστικά του οχήματός του σε μια προσπάθεια να τον ανακόψουν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο οδηγός ήταν 47χρονος Ελληνοκύπριος, κάτοικος Λάρνακας, ο οποίος οδηγούσε επικίνδυνα και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ήταν σε κατάσταση μέθης και δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών για να σταματήσει.

Αντίθετα, ανέπτυξε ταχύτητα συνεχίζοντας να οδηγεί επικίνδυνα. Ως εκ τούτου, μέλος της Αστυνομίας ανέσυρε το υπηρεσιακό του όπλο κι έριξε πυροβολισμό στα λάστιχα του οχήματος, προκειμένου ν’ αναγκάσει τον οδηγό να σταματήσει. Αυτός, όμως, όχι μόνο συνέχισε την πορεία του με κατεύθυνση την Ορόκλινη, αλλά σε κάποια στιγμή έστρεψε το όχημα και κινήθηκε επικίνδυνα κατά αστυνομικού.

Κατά την σύλληψή του, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 47χρονος πρόβαλε αντίσταση και άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς, ενώ επιτέθηκε σε μέλη της δύναμης. Αρνήθηκε, δε, να υποβληθεί σε έλεγχο ναρκοτέστ και αλκοτέστ. Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον του εξετάζονται αδικήματα αμελούς κι επικίνδυνης οδήγησης, επίθεσης εναντίον αστυνομικού, δημόσιας εξύβρισης και αντίστασης κατά τη σύλληψη.

 

 

 

Send this to a friend