Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Συγκλονισμό προκάλεσε στην κυπριακή Αστυνομία και στην κοινωνία γενικότερα η ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο πρόσωπα, ο αστυφύλακας Πέτρος Ελευθερίου, 50 χρόνων, που ήταν στο καθήκον και ένας 48χρονος, από την Πολωνία.

Ο άτυχος αστυφύλακας υπηρετούσε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης. Ήταν νυμφευμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Είχε μεταβεί στο σημείο με περιπολικό περίπου 20 λεπτά πριν τις 8μ.μ. μαζί με άλλους συναδέλφους του από τον Ουλαμό Μοτοσικλετιστών, έπειτα από πληροφορία που λήφθηκε για πρόσωπο που κινείτο πεζό στον αυτοκινητόδρομο.

Ο 50χρονος στάθμευσε το περιπολικό στην λωρίδα ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου, με αναμμένους τους φάρους, και προσπάθησε ν’ απομακρύνει με ασφάλεια εκτός του δρόμου τον πεζό. Ωστόσο, εκείνη την στιγμή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, και οι δύο παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 45χρονος.

 

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο θάνατος του αστυφύλακα ήταν ακαριαίος, ενώ ο 48χρονος υπέκυψε στα τραύματά του κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Ο 45χρονος οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και ναρκοτέστ μ’ ένδειξη μηδενική.

Στην κατάθεσή του ο οδηγός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ενώ οδηγούσε ξαφνικά είδε δύο πρόσωπα να πέφτουν στην άσφαλτο, αλλά δεν πρόλαβε να φρενάρει, με αποτέλεσμα το όχημα να περάσει από πάνω τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο 48χρονος Πολωνός είχε εμπλακεί νωρίτερα σε τροχαίο δυστύχημα στην Ορόκλινη, αλλά για κάποιο λόγο εγκατέλειψε την σκηνή.

Η κηδεία του Πέτρου Ελευθερίου θα τελεστή σήμερα στις 15:00 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ορόκλινη.

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, για άλλη μια χρονιά, στο Δημοτικό Κήπο Λάρνακας η μεγάλη φιλανθρωπική Γιορτή Αγάπης και Ανθρωπιάς που διοργανώνει το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να στηρίξει τα παιδιά και νέους με χρόνιες παθήσεις και με αυτό τον τρόπο ενίσχυσε το ίδρυμα.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη τον οποίο εκπροσώπησε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Παναγιώτου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Όλοι τους, συνεχάρησαν το ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου για το έργο του και δήλωσαν ότι θα είναι συνεχώς δίπλα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάκης Αποστόλου ευχαρίστησε τους εκατοντάδες εθελοντές που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό όπως είπε τις εταιρίες και οργανισμούς που στήριξαν την εκδήλωση και αναφέρθηκε για τη δράση του Ιδρύματος.

Στο χώρο υπήρχαν διάφορα περίπτερα, φαγητό, παιχνίδια, φουσκωτά, για τα παιδιά, μουσική, το χορευτικό συγκρότημα της ΕΛΔΥΚ και η Χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας που διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους μέχρις τις 11.30 το βράδυ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend