Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και εκπροσώπων του δήμου με την ομάδα του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, μ’ επικεφαλής τον πρύτανη κ. Παναγιώτη Ζαφείρη.

Ο Πρύτανης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λάρνακας ότι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει το συντομότερο στην ετοιμασία Μελέτης Οικονομικής Βιωσιμότητας και Στρατηγικού Πλάνου, με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων κι εταίρων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή της πρότασης έγκαιρα.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βύρας, εξέφρασε την ετοιμότητα του Δήμου Λάρνακας να συμβάλει στην ετοιμασία της μελέτης και συμφωνήθηκε όπως σ’ ένα μήνα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του όλου θέματος.

 

Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε περί τα τέλη του 2023 να τροχοδρομηθεί η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την Λάρνακα.

 

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγάλο έργο της ανάπλασης των αντιπλημμυρικών καναλιών στα Λιβάδια.

Ο Δήμος Λιβαδιών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τις κατασκευαστικές εργασίες για το πρώτο μεγάλο κοινό έργο που θα υλοποιηθεί από το νέο Δήμο που θα προκύψει από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ανάπλαση των αντιπλημμυρικών καναλιών αποτελεί χρόνιο αίτημα αφού αφενός θα θωρακίσει τα Λιβάδια από τις πλημμύρες και αφετέρου θα αναβαθμίσει την υποβαθμισμένη περιοχή των διυλιστηρίων.

Το έργο, υπολογίζεται στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ και εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του 2024.

 

Yπογράφηκε στο Δήμο Λάρνακας το Συμβόλαιο για την εφαρμογή του συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετώ (ΠΟΠ) με προπληρωμένη σακούλα». Το νέο σύστημα θε εφαρμοστεί για τον νέο Δήμο Λάρνακας που θα συμπεριλαμβάνει τους Δήμους Λάρνακας, Λιβαδιών και την Κοινότητα Βορόκληνης».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, το οποίο θα εφαρμόσει ο νέος Δήμος Λάρνακας, ετοιμάστηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Κράτους, στα πλαίσια της συμμόρφωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Κοινοτική Νομοθεσία σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων και συγκεκριμένα την Οδηγία Πλαίσιο για τα Απόβλητα (2018/851/ΕΚ) και την Οδηγία για την Υγειονομική Ταφή Αποβλήτων (2018/850/ΕΚ)».

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend