Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επίτροπος Περιβάλλοντος: Τα πλαστικά μιας χρήσης συμβάλλουν στην περιβαλλοντική κρίση
Επίτροπος Περιβάλλοντος: Τα πλαστικά μιας χρήσης συμβάλλουν στην περιβαλλοντική κρίση

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Τα πλαστικά μιας χρήσης συμβάλλουν στην περιβαλλοντική κρίση

 

 

Χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μιας χρήσης συμβάλλουμε ηθελημένα ή μη στην ευρύτερη περιβαλλοντική κρίση ανέφερε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας η Επίτροπος Περιβάλλοντος μιλούσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας, καθάρισε την παραλία Λένιος, στην Ορόκλινη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού.

Η κα. Παναγιώτου ανέφερε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθαρισμός, είναι η συνέπεια των πράξεων μας, των καθημερινών μας επιλογών και των συνηθειών μας. Κάθε φορά που αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πλαστικό μιας χρήσης, ή να απορρίψουμε αναίτια ένα αντικείμενο, συμβάλλουμε, είτε ηθελημένα είτε όχι, στην ευρύτερη περιβαλλοντική κρίση» είπε.

 

Είναι ζωτικής σημασίας, συνέχισε «να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας και να αναγνωρίσουμε ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει έναν ρόλο να διαδραματίσει στην πρόληψη της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Είναι επίσης σημαντικό να λάβουμε υπόψη ότι μεγάλο μέρος της ρύπανσης της θάλασσας μας προέρχεται από την ξηρά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA, το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης και τον Ομιλο Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Λάρνακας «Ιππόκαμπος» για τον καθαρισμό του βυθού της ακτογραμμής. Παρών στην εκδήλωση ήταν και το Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ), ενώ πέραν των 100 εθελοντών βρέθηκαν στην ακτή και 20 στον βυθό, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν περισσότερα από 45 κιλά σκουπίδια σε λιγότερο από μία ώρα.

Ο Αντώνης Ρούβας, μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, είπε ότι «τα τελευταία χρόνια η Ομάδα Εθελοντών της Τράπεζας έχει πετύχει πολλά, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και δίνοντας το παράδειγμα για μια καλύτερη και καθαρότερη Κύπρο. Οι περιβαλλοντικές δράσεις της Τράπεζας είναι πολύ έντονες, πολύπλευρες και επικεντρωμένες, επιδιώκοντας να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για ένα βιώσιμο, πιο πράσινο μέλλον», ανέφερε.

Εξάλλου το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης «συνεχάρη και ευχαρίστησε την Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας και τη CYMEPA για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της ευαισθητοποίησης του κόσμου για να έχουμε πιο καθαρές παραλίες».

Send this to a friend