Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Νέες τουρκικές προκλήσεις: Ζεύγος μαχητικών F-16 μπήκε στο FIR Λευκωσίας
Νέες τουρκικές προκλήσεις: Ζεύγος μαχητικών F-16 μπήκε στο FIR Λευκωσίας

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Ζεύγος μαχητικών F-16 μπήκε στο FIR Λευκωσίας

 

 

Την ώρα που οι ζυμώσεις για επανέναρξη του διαλόγου στο κυπριακό, συνεχίζονται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δυο ζεύγη τουρκικών μαχητικών F-16, παραβίασαν χθες το απόγευμα τον κυπριακό εναέριο χώρο, πραγματοποιώντας πτήσεις δυτικά και νότια της Κύπρου.

Πάντως πήγες του Alpha, από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας διαψεύδουν πληροφορίες που μεταδόθηκαν, ότι τα τουρκικά μαχητικά παρεμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή της εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Λευκωσίας, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να δώσουν οδηγίες στα πολιτικά αεροσκάφη να διατηρούν ύψη και πορείες, προς αποφυγή πιθανής σύγκρουσης στον αέρα.

Σε κάθε περίπτωση το Κυπριακό ΥΠΕΞ θα προχωρήσει σ` όλα τα διαβήματα προς τους διεθνείς οργανισμούς, καταδικάζοντας την νέα τουρκική πρόκληση.

 

Στην Ιορδανία

Η ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου-Ιορδανίας με την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων των ειδικών δυνάμεων και της αεροπορίας, ήταν το αντικείμενο της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας στην Ιορδανία. Η οποία αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του ΠτΔ στο Αμμάν τον περασμένο Αύγουστο.

Κατά τη συνάντηση του με τον Αρχηγό των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας, ο Μιχάλης Γιωργάλλας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια της Ιορδανίας με την αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης, για κατάσβεση των τελευταίων πυρκαγιών στην Κύπρο.

Ο κ. Γιωργάλλας επισκέφθηκε επίσης το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων King Abdullah.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend