Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών – όπλων η αγροτική οικία στο Λιοπέτρι
Χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών – όπλων η αγροτική οικία στο Λιοπέτρι

Χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών – όπλων η αγροτική οικία στο Λιοπέτρι

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που διοχετεύει συστηματικά στην αγορά μεγάλες ποσότητες κάνναβης (το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια) εκτιμά η Αστυνομία πως κρύβεται πίσω από τον εντοπισμό οπλισμού, σφαιρών και 22 κιλών μαριχουάνας σε αγροτική κατοικία στο Λιοπέτρι, ιδιοκτησία 33χρονου Ελληνοκύπριου.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου κι εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης σχετικά με αδικήματα κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και παράνομης κατοχής οπλισμού και πυρομαχικών.

 

Η συγκεκριμένη υπόθεση θεωρείται από την Αστυνομία πολύ σοβαρή, καθότι φαίνεται να συνδέεται με τον εντοπισμό άλλων 32 κιλών κάνναβης τον περασμένο Ιούλιο στη Λεμεσό. Για την υπόθεση της Λεμεσού, ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ένας 26χρονος, ο οποίος είναι γνωστός στην ΥΚΑΝ.

Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται πλέον στον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της σπείρας, την ίδια ώρα που οι ανακριτές της υπόθεσης εκτιμούν ότι ο ρόλος του 33χρονου που συνελήφθη στο Λιοπέτρι ήταν κομβικός, καθότι σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως η αγροτική του κατοικία χρησιμοποιείτο ως χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών.

Η ΥΚΑΝ έφτασε στον εντοπισμό του 33χρονου όταν το γενετικό του υλικό εντοπίστηκε σε κάποιο από τα τεκμήρια που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν στο πλαίσιο της υπόθεσης ανεύρεσης 32 κιλών κάνναβης στη Λεμεσό. Για τον λόγο αυτό εξασφαλίστηκε ένταλμα έρευνας στα υποστατικά του.

Την Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, μέλη της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου διενήργησαν έρευνα στην πατρική και αγροτική του κατοικία, στο Λιοπέτρι. Στο δωμάτιο του υπόπτου βρέθηκαν ένα έμφορτο πιστόλι με οκτώ πλήρη φυσίγγια κι ένα κυνηγετικό όπλο με 61 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Ακολούθως, οι ανιχνευτικοί σκύλοι οδήγησαν τους αστυνομικούς σε βοηθητικό φρεάτιο εξαερισμού, το οποίο εφάπτεται εξωτερικά της οικίας. Εντός του φρεατίου ανευρέθηκαν συνολικά 39 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν περίπου 22 κιλά κάνναβης.

Επίθεση στον επενδυτή

——————————–

Τα όπλα που κατασχέθηκαν θα σταλούν για εξιδεικευμένες εξετάσεις, προκειμένου να διαφανεί εάν σχετίζονται με κάποια εγκληματική ενέργεια. Στο μικροσκόπιο των ανακριτών της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου βρίσκονται και τέσσερα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας στα υποστατικά του 33χρονου.

Όσον αφορά την ποσότητα μαριχουάνας που ανευρέθηκε, στάλθηκε κι αυτή για επιστημονικές εξετάσεις, προκειμένου να διαφανεί η προέλευσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο 33χρονος είναι γνωστός στην Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις. Είχε συλληφθεί για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Αιγύπτιου επενδυτή της μαρίνας Αγίας Νάπας, που συνέβη σε νυχτερινό κέντρο του τουριστικού θερέτρου τον Σεπτέμβριο του 2016.

Πέραν των 431 κιλών!

——————————

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2023 έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί πάνω από 431 κιλά κάνναβης, που είναι η μεγαλύτερη ποσότητα των τελευταίων χρόνων.

Ο κ.Σεργίδης έκανε λόγο για οργανωμένη ομάδα κυκλώματος διακίνησης κι εμπορίας ναρκωτικών που δρούσε στην κυπριακή αγορά, προσθέτοντας ότι οι υποθέσεις σε Λεμεσό και Λιοπέτρι φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους.

Ανέφερε, ακόμα, ότι οι έρευνες που διεξάγονται αποσκοπούν στο να εξακριβωθεί ο ρόλος που διαδραμάτιζε το κάθε άτομο στην συγκεκριμένη ομάδα, σε μια προσπάθεια να εξιχνιασθούν πλήρως οι υποθέσεις αυτές.

 

Send this to a friend