Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ψάχνουν λύση για τις καθυστερήσεις στα σχολικά λεωφορεία
Ψάχνουν λύση για τις καθυστερήσεις στα σχολικά λεωφορεία

Ψάχνουν λύση για τις καθυστερήσεις στα σχολικά λεωφορεία

 

 

Επί τάπητος τίθεται το μείζον θέμα των σχολικών λεωφορείων σε συνάντηση που πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας μεταξύ της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και του Υπουργείου Μεταφορών, μετά την πληθώρα παραπόνων για καθυστερήσεις μαθητών.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Λοΐζος Κωνσταντίνου, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθεί κανένα παιδί. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε σχολικές μονάδες που δεν έχουν αποκλειστική γεωγραφική περιφέρεια.

Λοΐζος Κωνσταντίνου – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης
«Χρειάζεται ένας συντονισμός. Οι διαδρομές οι συγκεκριμένες που μεταφέρουν τα παιδιά το πρωί στα σχολεία και το μεσημέρι προς στο σπίτι είναι προγραμματισμένες βάσει και του αριθμού των μαθητών που τα χρησιμοποιούν. Άρα αν αυξηθεί σε μια εβδομάδα ο αριθμός σε ένα σχολείο και δεν είναι προετοιμασμένη η εταιρεία ή ενήμερη μέσω του Υπουργείου Μεταφορών, τότε θα υπάρξει πρόβλημα.»

 

Ο κ. Κωνσταντίνου κάλεσε γονείς και μαθητές να προβαίνουν σε άμεση ενημέρωση του σχολείου και του αρμόδιου Συνδέσμου Γονέων όπου και όταν υπάρχει πρόβλημα, προκειμένου να διευθετείται, σημειώνοντας ότι μετά και το πέρας των πρώτων ημερών οι αριθμοί θα σταθεροποιηθούν και τα όποια κενά θα πληρωθούν.

Σημειώνεται ότι στο παρόν στάδιο, με σχολικά λεωφορεία διακινούνται 13.000 μαθητές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί το ερχόμενο διάστημα.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend