Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σβήνει σκιές και αμφιβολίες ο Πάνος Αλεξάνδρου για λιμάνι – μαρίνα
Σβήνει σκιές και αμφιβολίες ο Πάνος Αλεξάνδρου για λιμάνι – μαρίνα

Σβήνει σκιές και αμφιβολίες ο Πάνος Αλεξάνδρου για λιμάνι – μαρίνα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ  ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Holdings Πάνος Αλεξάνδρου, ο οποίος χαρακτηρίζει αβάσιμες τις πληροφορίες περί σοβαρών καθυστερήσεων, που θέτουν υπό αμφισβήτηση το όλο project.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο Π. Αλεξάνδρου επιχείρησε να σβήσει τις σκιές και τις ανησυχίες που υπάρχουν στη Λάρνακα, όσον αφορά την πορεία υλοποίησης των έργων, για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης.

 

Οι ανησυχίες προκύπτουν από την διαπίστωση ότι ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία, ανέλαβε επίσημα το λιμάνι και τη μαρίνα την 1η Απριλίου 2022, εντούτοις σχεδόν ενάμισι χρόνο, μετά δεν έχει παρατηρηθεί καμία ουσιαστική πρόοδος στα έργα.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί αμφιβολίες κατά πόσο τελικά το project θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις αρχικές μεγαλόπνοες εξαγγελίες της εταιρείας, που έκαναν λόγο για έργα, που θα ξεπερνούσαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. «Είναι αβάσιμα τα όσα ακούγονται, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.

Για να γίνουν σωστά τα έργα, χρειάζονται κάποιο σχεδιασμό. Στόχος μας είναι τον Ιούνιο του 2024 να αρχίσουν τα μεγάλα έργα», σημείωσε ο κ. Αλεξάνδρου και πρόσθεσε πως η υλοποίηση της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας προχωρά βάσει προγράμματος. Υποσχέθηκε, δε, ότι μέχρι το πρώτο τετράμηνο του νέου έτους θα υπάρξουν χειροπιαστές εξελίξεις.

Από καλοκαίρι 23, αρχές 24…

—————————————–

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean, ανέφερε ότι στο παρών στάδιο, διεξάγονται εργασίες, για αναβάθμιση – βελτίωση της ξύλινης αποβάθρας παρά τη μαρίνα Λάρνακας.

Όπως είπε, στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν αρχές του επόμενου χρόνου. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε κοινή ανακοίνωση της Kition Ocean Holdings και του Δήμου Λάρνακας, ημερομηνίας 17 Νοεμβρίου 2022, γινόταν λόγος για ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της αποβάθρας πριν το καλοκαίρι του 2023.

Αργότερα, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση που ανέφερε ότι τα έργα θα ολοκληρώνονταν τέλη του τρέχοντος έτους… Πλέον, σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του κ.Αλεξάνδρου, η αποβάθρα θ’ ανοίξει για το κοινό περί τα τέλη Μαρτίου, με αρχές Απριλίου, οπόταν και θα πραγματοποιηθεί και σχετική εκδήλωση.

Σημείωσε, περαιτέρω, ότι η διαχειρίστρια εταιρεία κάνει δεύτερες σκέψεις, για κάποια κτήρια και ότι προχώρησε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που λήγει τέλη Σεπτεμβρίου. «Θα πάρουμε τις προτάσεις και θα εξετάσουμε με λεπτομέρεια ποια κτήρια είναι προτιμότερο ν’ αρχίσουν να κατασκευάζονται πρώτα», συμπλήρωσε.

Ο Πάνος Αλεξάνδρου είπε ότι η εταιρεία ήδη έχει προκηρύξει προσφορές για τις θαλάσσιες εργασίες, που απαιτεί το έργο. Η ενιαία ανάπτυξη πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις και σε βάθος 12ετίας.

Με την προγραμματισμένη επέκταση, η μαρίνα θα έχει 650 θέσεις ελλιμενισμού, για διάφορα μήκη σκαφών από 5 μέχρι 125 μέτρα. Οι, δε, αναπτύξεις στο λιμάνι θ’ αποσκοπούν στην φιλοξενία μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Προβλέπονται, επίσης, διαφόρων ειδών αναπτύξεις στους χερσαίους χώρους.

Συμμετοχή της Aroundtown SA

——————————————–

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με κοινοποίηση που λήφθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) και δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, μετοχική συμμετοχή στην κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, απέκτησε μία μεγάλη εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, η εισηγμένη στο γερμανικό χρηματιστήριο Aroundtown Ltd, αποκτώντας μετοχικό κεφάλαιο από την REM International (Cyprus) SA.

Η Aroundtown SA χρηματοδοτεί μεγάλης εμβέλειας αναπτυξιακά έργα, με επίκεντρο τα ακίνητα, που παράγουν και διαθέτουν προοπτικές προστιθέμενης αξίας, σε κεντρικές τοποθεσίες σε κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Send this to a friend