Home ΛΑΡΝΑΚΑ Π. Αλαμπρίτης: Ως Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύουμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας δημιουργίας και κληρονομιάς
Π. Αλαμπρίτης: Ως Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύουμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας δημιουργίας και κληρονομιάς

Π. Αλαμπρίτης: Ως Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύουμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας δημιουργίας και κληρονομιάς

 

 

Σε δήλωσεις του ο Βουλευτής κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης αναφέρθηκε στο Υφυπουργείο Πολιτισμού όπου μεταξύ άλλων ανέπτυξε τις διάφορες εισηγήσεις του ΔΗΣΥ σε σχέση με τον Πολιτισμό. 

Δήλωση Βουλευτή κ. Πρόδρομου Αλαμπρίτη

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, πιστέψαμε και πιστεύουμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας δημιουργίας και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και επί δικής μας διακυβέρνησης πήρε σάρκα και οστά το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Άλλωστε, σε μια συζήτηση με ένα φίλο που ασχολείται με την πολιτιστική δημιουργία και τον πολιτισμό, μου έχει αναφέρει και το έχω υιοθετήσει ότι δεν θα σώσουμε εμείς τον πολιτισμό και την παράδοσή μας, αλλά μέσα από τον πολιτισμό και την παράδοση θα σωθούμε.

 

Στη σημερινή μας συνάντηση με την Υφυπουργό θέσαμε διάφορες εισηγήσεις και ακούσαμε τις σκέψεις το σχεδιασμό για τη πορεία του Υφυπουργείου. Ζητήσαμε όπως γίνει μια πολιτιστική χαρτογράφηση των πολιτιστικών δρώμενων και της πολιτιστικής δημιουργίας στην Κύπρο, ανά περιοχή, ανά κοινότητα, ανά δήμο.

Ενίσχυση των κινήτρων για ενασχόληση των νέων με τον πολιτισμό, ακόμα και επαγγελματικά μπορούν διάφορες πτυχές της πολιτιστικής μας δημιουργίας να αναδειχθούν και να έχουμε και οικονομικά οφέλη. Ζητήσαμε ενημέρωση και χαιρόμαστε που προχωρά ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του κτιρίου της Κυπριακής Βιβλιοθήκης. Αναμένουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διασφάλιση καλλιτέχνη.

Ζητήσαμε πληροφορίες για το πώς προχωρά η ενσωμάτωση του τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού και χαρήκαμε και το χαιρετίζουμε ότι όλα προχωρούν ομαλά και θα βοηθήσει η μεταφορά του τμήματος αρχαιοτήτων στην ενίσχυση του ρόλου της. Κάτι το οποίο πιστέψαμε και δώσαμε μάχη για αυτό εξαρχής.

Συζητήσαμε και άλλα πράγματα να συνδεθεί περαιτέρω ο πολιτισμός με τον τουρισμό, ώστε να εμπλουτιστεί το τουριστικό μας προϊόν αλλά και να αναδειχθούν και να ενισχυθούν οι άνθρωποι του πολιτισμού. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το νεοσύστατο Υφυπουργείο Πολιτισμού γιατί το οφείλουμε στις επόμενες γενεές.

Send this to a friend