Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κέντρο Αριστείας: Στόχος του CYENS και η εμπιστοσύνη των δύο κοινοτήτων
Κέντρο Αριστείας: Στόχος του CYENS και η εμπιστοσύνη των δύο κοινοτήτων

Κέντρο Αριστείας: Στόχος του CYENS και η εμπιστοσύνη των δύο κοινοτήτων

 

 

Προϋπόθεση έγκρισης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και εξίσου σημαντικός στόχος του Κέντρου Αριστείας CYENS, ταυτόχρονα με αυτόν της επιστημονικής έρευνας, είναι η δημιουργία συνθηκών που θα συμβάλλουν στο κτίσιμο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αναφέρει το κέντρο αριστείας σε ανακοίνωση.

Oπως σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής του CYENS Γιώργος Χρυσάνθου στην ανακοίνωση, η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων είναι το θεμέλιο για ομαλή συνεργασία και συνύπαρξη, όταν έρθει η πολυπόθητη ώρα απελευθέρωσης και επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Προσθέτει ότι η συμμετοχή του Erhan Raif, στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο CYENS δεν συνδέεται με την ιδιότητα του στην Turkish Bank και όπως και των άλλων μελών του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου είναι αμισθί.

 

“Εν πάση περιπτώσει, αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω τράπεζα υπάρχει από το 1901, λειτουργούσε στην Κυπριακή Δημοκρατία πριν το 1974 και αυτό είναι κάτι το οποίο παρέχει βάση για συνεργασία με φορείς της τ/κ κοινότητας, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τη συνεργασία του ΚΕΒΕ με το τ/κ Εμπορικό Επιμελητήριο και τη συνεργασία στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης”, καταλήγει.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Αριστείας CYENS, γίνεται, όπως αναφέρεται, με αφορμή τον τίτλο του θέματος το οποίο προλογίζεται από την τηλεόραση SIGMA, ενόψει του αποψινού του δελτίου ειδήσεων.

Send this to a friend