Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα τα δύο αδέλφια από την Ξυλοτύμπου, 42 και 32 χρόνων, για την υπόθεση φόνου του 34χρονου ομοχώριού τους Νίκου Αγγελή, που διαπράχθηκε στις 29 Αυγούστου εκπνέει σήμερα και όπως πληροφορούμαστε η Αστυνομία, πρόκειται να καταχωρίσει την υπόθεση στο Δικαστήριο, για σκοπούς παραπομπής των δύο κατηγορουμένων σε απευθείας δίκη, ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο 42χρονος και η 32χρονη αδελφή του αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνομωσίας για διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης και εισόδου σε κατοικία με σκοπό την διάπραξη κακουργήματος. Επιπλέον, η 32χρονη αντιμετωπίζει κατηγορία, για γραπτές απειλές φόνου (μέσω μηνύματος σε κινητό τηλέφωνο).

 

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το ιδιόμορφο, όπως χαρακτηρίζεται, περιστατικό έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σ’ εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων, στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου.

 

Ήδη, έχει διαταχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 68χρονος ρακοσυλλέκτης, περισυνέλλεξε το επίμαχο αντικείμενο, προφανώς στρατιωτική βομβίδα, από το πεδίο βολής της Κόσιης, όπως ο ίδιος φέρεται να ανέφερε προφορικά στους εξεταστές της υπόθεσης.

Τίθεται, ταυτόχρονα, και θέμα ασφάλειας στα πεδία βολής, αφού προκύπτουν ερωτηματικά για τον καθαρισμό τους μετά από κάποια άσκηση της Εθνικής Φρουράς κι εάν ο οποιοσδήποτε μπορεί να εισέρχεται ανενόχλητος, χωρίς κανένα έλεγχο, εντός των πεδίων βολής και να μαζεύει αντικείμενα.

Επιπλέον, πολύ σοβαρά είναι και τα θέματα που έθιξε η ανώτερη λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Τασούλα Κυπριανίδου σε τηλεοπτικές της δηλώσεις, λέγοντας ότι προκύπτουν θέματα όρων περιβαλλοντικής αρχής για το τι συλλέγεται και από πού καθώς και για τα αντικείμενα που παραλαμβάνουν τα εργοστάσια ανακύκλωσης.

Ο 68χρονος, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση θραυσμάτων, φέρεται να είπε πως το αντικείμενο που εξερράγη το μάζεψε πριν από αρκετές μέρες από περιοχή η οποία εμπίπτει στο πεδίο Βολής της Κόσιης, νομίζοντας ότι επρόκειτο για κάποιο μοτέρ… Μάλιστα, το κράτησε στο σπίτι του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ημέρα που μετέφερε το αντικείμενο, μαζί με άλλα μέταλλα, στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, το είχε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του…

Τραυματίστηκαν επίσης ακόμα δύο εργάτες του εργοστασίου ηλικίας 55 και 50 χρόνων. Η κατάσταση και των τριών είναι εκτός κινδύνου. Σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση θραυσμάτων υποβλήθηκε και ο 55χρονος.

 

Send this to a friend