Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σ’ έξαρση οι βανδαλισμοί και οι κλοπές σε σχολεία της Λάρνακας
Σ’ έξαρση οι βανδαλισμοί και οι κλοπές σε σχολεία της Λάρνακας

Σ’ έξαρση οι βανδαλισμοί και οι κλοπές σε σχολεία της Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

«Πονοκέφαλο» για τη Σχολική Εφορία Λάρνακας αποτελούν οι βανδαλισμοί και οι κλοπές που είναι σ’ έξαρση τους τελευταίους μήνες σε διάφορα σχολεία της πόλης, με «πρωταγωνιστές» μαθητές στις πλείστες των περιπτώσεων.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος της τοπικής σχολικής εφορίας Πέτρος Χρυσοστόμου, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην περίπτωση του Λυκείου Αγίου Γεωργίου, όπου άγνωστοι έσπασαν τις πόρτες, ξήλωσαν τους ανεμιστήρες από τους τοίχους κι έριξαν στο πάτωμα αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

Επίσης, έσπασαν αρκετά τζάμια του σχολικού κτηρίου κι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους, φαινόμενο που, δυστυχώς, κατάντησε μάστιγα. Όπως είπε, στην περίπτωση του Λυκείου Αγ. Γεωργίου πιστεύεται ότι οι δράστες είναι μαθητές, καθότι έγραψαν στους τοίχους το όνομα άλλου σχολείου…

«Πρόκειται για μαθητές που αρέσκονται να κάνουν ζημιές, όχι να κλέβουν», επισήμανε. Εκτός, όμως, από βανδαλισμούς, έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις κλοπών διαφόρων αντικειμένων από σχολεία, παρά τις περιπολίες που γίνονται από την Αστυνομία.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας δήλωσε ότι τον περασμένο Αύγουστο «έκαναν φτερά» από το Γυμνάσιο «Πετράκης Κυπριανού» διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας πέραν των 20 χιλιάδων ευρώ.

«Οι δράστες ανέβηκαν στην στέγη του σχολείου κι έκλεψαν χαλκοσωλήνες, κομπρεσόρους κλιματιστικών και πλαίσια ηλιακών θερμοσιφώνων. Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται για μαθητές. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι τεράστιο. Αντί να τοποθετούμε καινούργια κλιματιστικά στα σχολεία, είμαστε αναγκασμένοι να επιδιορθώνουμε τα υφιστάμενα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χρυσοστόμου είπε, ακόμα, ότι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου περιστατικά κλοπών παρατηρήθηκαν στην Τεχνική Σχολή Αγίων Αναργύρων και στο Λύκειο Λειβαδιών.

Παρά τα συχνά φαινόμενα κακόβουλων ζημιών και κλοπών, ο Π. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι δεν έγινε κατορθωτό ακόμα να εγκατασταθούν κάμερες ασφαλείας στα σχολεία, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η σχετική έγκριση.

Για το θέμα αυτό, πρόσθεσε, γίνονται ακόμα διαβουλεύσεις… «Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να τεθεί σύντομα σ’ εφαρμογή και αυτό το μέτρο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα σχολεία μας από τους ανεγκέφαλους», σημείωσε.

Περιφράξεις σχολείων

——————————–

Αναφορικά με το θέμα των περιφράξεων στα σχολεία, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας είπε ότι η προσπάθεια είναι να τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία.

Πρόσφατα τοποθετήθηκαν νέες εσωτερικές περιφράξεις στο Γυμνάσιο «Πετράκη Κυπριανού» και στο Δημοτικό Σχολείο «Ζήνων». «Όπου υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση περιφράξεων, αυτό γίνεται. Δυστυχώς, όπως εξελίσσεται η κατάσταση με τις κλοπές και τις κακόβουλες ζημιές, σε μερικά χρόνια τα σχολεία μας θα μοιάζουν με φρούρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Πέτρος Χρυσοστόμου δήλωσε ότι η νέα σχολική χρονικά ξεκίνησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης της Λάρνακας. Εργοτάξια υπάρχουν μόνο στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου.

 

Send this to a friend