Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Παραλίγο τραγωδία στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου
Παραλίγο τραγωδία στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου

Παραλίγο τραγωδία στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Από στρατιωτικό πυρομαχικό εκτιμάται ότι προκλήθηκε η έκρηξη, που σημειώθηκε χθες το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων, στην βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, σύμφωνα με τις προκαταρτικές εξετάσεις, που έγιναν στο σημείο της έκρηξης. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τριών προσώπων, ενός Ελληνοκύπριου και δύο αλλοδαπών.

Πιο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του 68χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος είχε μεταφέρει με το διπλοκάμπινο αυτοκίνητό του το αντικείμενο που εξερράγη. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

 

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας και των υπολοίπων αρμοδίων τμημάτων, στρέφονται στον εντοπισμό του χώρου, από το οποίο ο 68χρονος φέρεται να περισυνέλλεξε το αντικείμενο που εξερράγη.

Πιστεύεται ότι το περισυνέλλεξε από κάποιο πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει, αφού βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του 68χρονου, ο οποίος ήταν αυτοεργοδοτούμενος, αλλά το καθεστώς εργασίας του εξετάζεται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 7.30π.μ. Εκείνη την ώρα ο 68χρονος, από τα Λύμπια, μετέβη στο εργοστάσιο προκειμένου να αφήσει κάποια αντικείμενα για ανακύκλωση.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την διαδικασία εκφόρτωσης των μεταλλικών αντικειμένων από το διπλοκάμπινο αυτοκίνητό του. Στην προσπάθεια του 68χρονου να κατεβάσει ένα απ’ αυτά, το αντικείμενο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα δύο πρόσωπα που εργάζονταν στο εργοστάσιο, ηλικίας 55 και 50 χρόνων. Ο ένας είναι από τη Ρουμανία και ο άλλος είναι αιτητής ασύλου αφρικανικής καταγωγής.

Στο χειρουργείο

———————–

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη. Υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση θραυσμάτων και κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση της υγείας και των τριών τραυματιών είναι εκτός κινδύνου.

Η κατάσταση του Ελληνοκύπριου χαρακτηρίζεται πιο σοβαρή, ενώ οι δύο αλλοδαποί φέρουν πιο ελαφρά τραύματα. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας, λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, πυροτεχνουργοί, μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου, καθώς και μέλη της Εθνικής Φρουράς, που ξεκίνησαν εξετάσεις για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη και να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες τραυματισμού των τριών προσώπων.

Έγιναν πολύωρες εξετάσεις στην σκηνή για να ταυτοποιηθεί το αντικείμενο που εξερράγη. Εκτιμάται ότι ήταν ένα είδος εκρηκτικού μηχανισμού ή πυρομαχικού που παραλήφθηκε, προφανώς, από πεδίο βολής.

Από την σκηνή της έκρηξης παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για εξειδικευμένες εξετάσεις, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ταυτοποίηση του αντικειμένου που εξερράγη.

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν

———————————————-

Εξάλλου, σε δηλώσεις της στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, η ανώτερη λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Τασούλα Κυπριανίδου, ανέφερε ότι από προκαταρτικές εξετάσεις, έχει διαπιστωθεί ότι ο 68χρονος είναι αυτοεργοδοτούμενος, αλλά το καθεστώς εργασίας του, θα διακριβωθεί αμέσως μετά την βελτίωση της υγείας του.

«Επί του παρόντος προκύπτουν θέματα όρων περιβαλλοντικής αρχής, για το τι συλλέγεται και από που καθώς και τι ακριβώς παραλαμβάνουν τα εργοστάσια ανακύκλωσης», επισήμανε η κ.Κυπριανίδου. Ως εκ τούτου, φαίνεται να προκύπτουν αρκετά θέματα πίσω από την υπόθεση αυτή.

 

Send this to a friend