Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Το «Ambiance» του Αλέκου στη Λάρνακα και το συναπάντημα Επασιτών – Πεζοπόρων
Το «Ambiance» του Αλέκου στη Λάρνακα και το συναπάντημα Επασιτών – Πεζοπόρων

Το «Ambiance» του Αλέκου στη Λάρνακα και το συναπάντημα Επασιτών – Πεζοπόρων

 

 

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ 

Έφυγε πριν από μερικές μέρες από τη ζωή ο Αλέκος Χρίστου, μία γνωστή και χαρακτηριστική φυσιογνωμία της Λάρνακας, ο οποίος για δεκαετίες ολόκληρες, διατηρούσε το γνωστό καφέ «Ambiance», κοντά στην πλατεία Ακροπόλεως.

Το «Ambiance» ήταν το στέκι της νεολαίας της Λάρνακας από την δεκαετία του 1960 μέχρι πριν από κάποια χρόνια όταν κι έκλεισε. Ειδικά την δεκαετία του 1980 γνώρισε μεγάλες δόξες.

 

Ήταν ο χώρος όπου συγκεντρώνονταν οι νέοι της Λάρνακας, είτε για να πιούν το καφέ τους και να συζητήσουν, είτε για να παίξουν σ’ ένα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια της εποχής. Παράλληλα, το «Ambiance» ήταν και ποδοσφαιρικό στέκι, όπου γινόταν συναπάντημα οπαδών (και νεαρών παικτών) της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού.

Τα ντέρμπι των δύο ομάδων της Λάρνακας, ειδικά στα τέλη της δεκαετίας του 70΄ με αρχές της δεκαετίας του 80΄, σήμαναν «συναγερμό» στη νεολαία της Λάρνακας και το «Ambiance» είχε την τιμητική του.

Ήταν ο χώρος όπου συγκεντρώνονταν οι ποδοσφαιρόφιλοι πριν και μετά τους αγώνες. Τα πειράγματα έδιναν κι έπαιρναν. Ουδέποτε, όμως, υπήρξαν επεισόδια ή έκτροπα, αφού η Λάρνακα ήταν μία μικρή πόλη και όλοι γνωρίζονταν ή ήταν φίλοι μεταξύ τους.

Ο Αλέκος ήταν οπαδός της ΕΠΑ και συχνά πήγαινε στο παλιό ΓΣΖ, στην εξέδρα κάτω από το ντεπόζιτο, για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Ήταν, όμως, φίλος με όλους, πεζοπόρους και επασίτες. Γι’ αυτό και ήταν αγαπητός απ’ όλους τους Λαρνακείς.

Στο «Ambiance», ο Αλέκος, που του άρεσε να καπνίζει πούρο, «μεγάλωσε» γενιές και γενιές Λαρνακέων. Όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για εκείνον. Πάντα χαμογελαστός, φιλικός μαζί τους.

Με τους πλείστους ανέπτυξε φιλίες, που διατηρήθηκαν μέχρι τον θάνατό του. Η είδηση του θανάτου του Αλέκου του «Ambiance» προκάλεσε θλίψη στους Λαρνακείς, κυρίως της γενιάς του 80΄ (πενηντάρηδες και βάλε σήμερα), οι οποίοι έχουν μόνο όμορφες αναμνήσεις από εκείνη την εποχή.

Καλό ταξίδι Αλέκο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

 

Send this to a friend