Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο νέος μαθητοκεντρικός αέρας στην Εκπαίδευση – Τι λέει η Υπ. Παιδείας
Ο νέος μαθητοκεντρικός αέρας στην Εκπαίδευση – Τι λέει η Υπ. Παιδείας

Ο νέος μαθητοκεντρικός αέρας στην Εκπαίδευση – Τι λέει η Υπ. Παιδείας

 

 

«Η παιδεία μας έχει αποτύχει διότι όλοι μιλάνε στα παιδιά για επιτυχία και κανείς για ευτυχία», είχε δηλώσει η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου  της Σορβόννης.

Η Παιδεία σε κάθε χώρα σηκώνει στους ώμους της το μέλλον της εκάστοτε κοινωνίας και αν η Παιδεία έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, αν έχει να περάσει συμπληγάδες,  οφείλει να κρατήσει τις αρχές της κοινωνίας και να τις εξελίξει, ώστε να συμβαδίζουν με τους κανόνες της σύγχρονης κοινωνίας, χωρίς να χάνεται η ουσία.

Η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, φαίνεται πως γνωρίζει καλά πώς να δημιουργήσει την απαραίτητη μετατόπιση της Παιδείας μας από το σημείο όπου βρίσκεται σήμερα, σ’ ένα καλύτερο αύριο.

 

Η ίδια μάς αποκαλύπτει την εφαρμογή νέων εκπαιδευτικών πολιτικών και καινοτομιών, την εισαγωγή νέων προγραμμάτων που στοχεύουν στο να έχουν τα παιδιά το σχολείο που τους αξίζει, ένα σχολείο μαθητοκεντρικό, συμπεριληπτικό, όπου θα αναπτύσσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Οι προκλήσεις, οι καινοτομίες αλλά και οι προτεραιότητες του Υπουργείου, την ώρα που το πρώτο κουδούνι συγκεντρώνει την προσοχή ολόκληρης της κοινωνίας.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend