Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χαμός στα οδοφράγματα – Η εκπαίδευση προσωπικού έφερε καθυστερήσεις
Χαμός στα οδοφράγματα – Η εκπαίδευση προσωπικού έφερε καθυστερήσεις

Χαμός στα οδοφράγματα – Η εκπαίδευση προσωπικού έφερε καθυστερήσεις

 

 

Ουρές χιλιομέτρων, μεγάλες καθυστερήσεις και έντονη δυσφορία των πολιτών συνθέτουν το σκηνικό στα οδοφράγματα, από τις αρχές του Σεπτέμβρη, με το Υπουργείο Εσωτερικών να απολογείται για την ταλαιπωρία – την οποία αποδίδει στην εκπαίδευση του νέου προσωπικού.

Ελίκκος Ηλία – Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΣ
Η πρόσθετη ταλαιπωρία προέκυψε λόγω του ότι είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο καθώς γίνεται εκπαίδευση των επιπρόσθετων είκοσι ενός υπαλλήλων που προσλήφθηκαν. Ίσως αυτό να έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις καταγράφονται στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Χάος επικρατεί και με τους περίοικους, οι οποίοι τις ώρες αιχμής δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

 

Η κατάσταση καθίσταται ανυπόφορη κυρίως μετά τις 3 το μεσημέρι, οπόταν οι ΤΚ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές επιστρέφουν στα κατεχόμενα, αλλά και οι ΕΚ επιλέγουν να μεταβούν στα κατεχόμενα για τους δικούς τους λόγους. Πολλές φορές, η κίνηση των αυτοκινήτων ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο, φτάνοντας μέχρι την διασταύρωση με την Κυριάκου Μάτση.

Αρχές της άλλης βδομάδας αναμένεται σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για αξιολόγηση και λήψη μέτρων προς επίλυση του προβλήματος.

«Πήγαινε – έλα»

Τεράστιος είναι ο όγκος διελεύσεων καθημερινά από και προς τα κατεχόμενα. Βάση των στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών, από την αρχή του χρόνου μέχρι και χθες καταγράφηκαν 4 εκατομμύρια διελεύσεις σε όλα τα οδοφράγματα της χώρας. Η μεγαλύτερη κινητικότητα οδικώς, παρατηρείται στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και ακολουθεί αυτό της Δερύνειας. Το οδόφραγμα της Λήδρας κατέχει την πρωτιά στις διελεύσεις πεζών, οι οποίες ξεπερνούν τις 4 με 4.500 χιλιάδες την ημέρα.

Ελίκκος Ηλία – Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΣ
Εμείς ελέγχουμε μόνο τους Τουρκοκύπριους και τα μέλη της οικογένειας τους που πηγαινοέρχονται στα κατεχόμενα.

Τον έλεγχο των υπόλοιπων πολιτών κατέχει αποκλειστικά και μόνο η Αστυνομία.

Πηγή΅alphanews

Send this to a friend