Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Έδωσα στον Ελληνοκύπριο €900 για να περάσουμε με το παιδί μου από το οδόφραγμα»
«Έδωσα στον Ελληνοκύπριο €900 για να περάσουμε με το παιδί μου από το οδόφραγμα»

«Έδωσα στον Ελληνοκύπριο €900 για να περάσουμε με το παιδί μου από το οδόφραγμα»

 

 

Σε κελί του κατοχικού καθεστώτος κρατείται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα 50χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος συνελήφθη από την ψευδοαστυνομία στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου το απόγευμα της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2023. 

Βρήκαν τη γυναίκα και το παιδί στο πίσω κάθισμα

Ο 50χρονος φέρεται να πέρασε από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές στις 30 Αυγούστου μόνος του και τρείς ημέρες μετά, επιχείρησε να επιστρέψει συνοδευόμενος στο όχημα του από γυναίκα από το Καμερούν και το έξι μηνών παιδάκι της, που εντοπίστηκαν από ψευδοαστυνομικούς στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

 

 

«Παράνομη» για 278 ημέρες στο ψευδοκράτος

Από έρευνες, οι λεγόμενες «αρχές» διαπίστωσαν ότι η γυναίκα δεν κατείχε «άδεια παραμονής» στο ψευδοκράτος, στο οποίο βρισκόταν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και συνολικά για 278 ημέρες.

Ήδη το «στρατοδικείο Λευκωσίας» καταδίκασε τη γυναίκα σε ποινή φυλάκισης είκοσι ημερών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί για τον 50χρονο Ελληνοκύπριο.

«Κάρφωσε» τον Ελληνοκύπριο ότι του έδωσε €900

Η ίδια η γυναίκα, φέρεται ότι ανέφερε στα μέλη της «αστυνομίας» ότι έδωσε στον 50χρονο Ελληνοκύπριο 900 ευρώ για να μεταφέρει αυτήν και το παιδάκι της από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές. Τα χρήματα μάλιστα, είπε ότι της τα έστειλε ο αδελφός της που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, ενώ τον 50χρονο εντόπισε φίλη της που διαμένει στις ελεύθερες περιοχές.

 

 

Αντιμέτωπος με το αδίκημα της εμπορίας προσώπων

Ο 50χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με αδικήματα που αφορούν παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή και εμπορία προσώπων.

Ενήμερη η ΚΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες του AlphaNews.Live για την υπόθεση είναι ενημερωμένοι τόσο η Αστυνομία Κύπρου, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend