Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απομακρύνεται ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραια για πειθαρχικό για 4 ακόμη στελέχη
Απομακρύνεται ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραια για πειθαρχικό για 4 ακόμη στελέχη

Απομακρύνεται ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραια για πειθαρχικό για 4 ακόμη στελέχη

 

 

Εντολή για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α’ Λιμενικού Σώματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, έδωσε ο Έλληνας Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την παράδοση του πορίσματος που αφορά ενέργειες και παραλείψεις, σχετιζόμενες τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που αφορούσε τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, τον οποίο μέλη του πληρώματος Blue Horizon έσπρωξαν στη θάλασσα, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε, με βάση τα στοιχεία του πορίσματος, εντολή για απομάκρυνση των παραπάνω στελεχών.

Ακόμη, έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ.

 

Επιπλέον, ο αρμόδιος Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του Λιμανιού.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες επιπλέον ευθύνες που αφορούν τον απόπλου του πλοίου, ενόσω βρισκόταν άνθρωπος στη θάλασσα.

Μέσα στην ημέρα, δήλωσε την παραίτησή του ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, η οποία αποτελεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία στην οποία ανήκει το Blue Horizon.

Mε ανακοίνωσή της η εταιρεία, δεσμεύτηκε ότι «ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας».

«Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας», ανέφερε η εταιρεία.

Send this to a friend