Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ιατρική σχολή επιδιώκει να φιλοξενήσει μελλοντικά στο χώρο του πρώην διυλιστηρίου ο Δήμος Λάρνακας. Το αίτημα τέθηκε επί τάπητος κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Βύρας με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Παπαναστασίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο δημοτικός γραμματέας και η δημοτική μηχανικός. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την μετακίνηση του Χημείου, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί στο χώρο του πρώην διυλιστηρίου καθώς και την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην διυλιστηρίου και κατ’ επέκταση των κτηρίων της ΚΕΤΑΠ για σκοπούς δημιουργίας ιατρικής σχολής.

Αναφορικά με το αίτημα για μετακίνηση του Χημείου, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση για κλείσιμό του, δεδομένου ότι οι δραστηριότητές του μπορούν να καλυφθούν από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε σχέση με το αίτημα για δημιουργία ιατρικής σχολής με την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην διυλιστηρίου και των κτηρίων της ΚΕΤΑΠ, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανέφερε ότι συμφωνεί με την πρόταση του Δήμου Λάρνακας και θεωρεί ότι τέτοια χρήση θα είναι ιδιαίτερα θετική με πολλαπλά οφέλη για την πόλη.

Θυμίζουμε, ότι εκτός από ιατρική σχολή, η Λάρνακα διεκδικεί με πολλές πιθανότητες και την Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών του ΤΕΠΑΚ.

Η συγκεκριμένη Σχολή προγραμματίζεται ν’ ανεγερθεί στα τεμάχια που βρίσκονται δίπλα από τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης, πίσω από τα νυχτερινά κέντρα της ακτής Μακένζι.

 

 

 

 

Send this to a friend