Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Επεκτάσεις, αντισεισμικά έργα και ανέγερση νέων σχολείων την νέα σχολική χρονιά
Επεκτάσεις, αντισεισμικά έργα και ανέγερση νέων σχολείων την νέα σχολική χρονιά

Επεκτάσεις, αντισεισμικά έργα και ανέγερση νέων σχολείων την νέα σχολική χρονιά

 

 

Είναι αναπόφευκτο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς σχολεία – εργοτάξια, δήλωσε πρόσφατα η Υπουργός Παιδείας. Γεγονός το οποίο, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Μαραγκός, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωσης το χαρακτήρισε ως πλεονέκτημα καθώς οι σχολικές μονάδες πλέον αναβαθμίζονται.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν ολοκληρωθεί 13 έργα σε σχολικές μονάδες, ενώ κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα υπάρχουν 30 σχολεία – εργοτάξια, συνολικής δαπάνης 142 εκ. ευρώ. Οι εργασίες που θα εκτελούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αναφέρονται κυρίως στην επέκταση ή δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, καθώς και την αντισεισμική αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, πριν από την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατεδάφισης, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες να μην γίνονται βαριές εργασίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.

 

Όταν ξεκινά ένα έργο πάντα υπάρχει ένα σχέδιο ασφάλειας και υγείας το οποίο οφείλουμε να εφαρμόσουμε κατά γράμμα.

Ο Alpha Κύπρου, λίγες μέρες πριν την επιστροφή των μαθητών, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ανάγιας, όπου γίνονται εργασίες ανέγερσης, επέκτασης και αντισεισμικής αναβάθμισης. Ένα έργο που άρχισε από πέρσι και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της νέας σχολικής χρονιάς και το κόστος του ξεπερνά τα 3,5 εκ. ευρώ.

Την σχολική χρονιά 2024 – 2025 το Δημοτικό Σχολείο Ανάγιας, θα λειτουργήσει πλήρως αναβαθμισμένο σχολείο, παιδαγωγικά εκσυγχρονισμό.

Κλιματιστικά στα σχολεία

Αναφορικά με την εγκατάσταση ανεμιστήρων στις σχολικές μονάδες ο κ. Μαραγκός διαβεβαίωσε πως όλα τα σχολεία διαθέτουν ανεμιστήρες. «Αν κάποιες αίθουσες δεν διαθέτουν, με ευθύνη της Σχολικής Εφορείας ή έχουν χαλάσει, υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι και μπορούν να αποταθούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες».

 

Σε σχέση με τα κλιματιστικά σημείωσε πως αυτές τις μέρες ετοιμάζεται ο οδηγός και τα κριτήρια προκειμένου να προωθηθούν στις σχολικές εφορείες.

Όταν καθοριστεί το κονδύλι που θα διατεθεί στις σχολικές εφορείες θα δημιουργηθούν και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της εγκατάστασης κλιματιστικών.

Το σημαντικό πρόσθεσε, είναι ότι όλα τα καινούργια σχολεία θα είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και διαθέτουν σύστημα κλιματισμού.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend