Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στον διαγωνισμό δεξιοτήτων «Euroskills 2023» η κυπριακή εθνική ομάδα
Στον διαγωνισμό δεξιοτήτων «Euroskills 2023» η κυπριακή εθνική ομάδα

Στον διαγωνισμό δεξιοτήτων «Euroskills 2023» η κυπριακή εθνική ομάδα

Με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους θα διαγωνιστούν οι Κύπριοι νικητές του διαγωνισμού «SkillsCyprus 2023», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων «Euroskills 2023», που θα διεξαχθεί στην πόλη Γκτάνσκ της Πολωνίας, από τις 6 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Κυπριακή Εθνική Ομάδα Δεξιοτήτων θα συνοδεύσει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Παραγωγικότητας, Μαρία Νικολάου και η ομάδα εμπειρογνώμων/επαγγελματιών των κλάδων στους οποίους θα συμμετέχουν.

Αναφέρεται ότι στο διαγωνισμό Euroskills συμμετέχουν νέοι και νέες μέχρι 25 ετών από τις χώρες της Ευρώπης μέλη του Worldskills Europe (WSE), που έχουν αποκτήσει ή βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων και ότι στόχος της κυπριακής συμμετοχής είναι η ανάδειξη του υψηλού επιπέδου της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο και η διεκδίκηση ανάδειξης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων «Euroskills 2023».

Προστίθεται ότι η εθνική ομάδα αποτελείται από 6 νέους και νέες ηλικίας 16-23 ετών που διαγωνίστηκαν και κέρδισαν την πρώτη θέση σε αντίστοιχους επιμέρους επαγγελματικούς διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων «SkillsCyprus 2023» που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία τον περασμένο Μάρτιο, με ευθύνη του Κέντρου Παραγωγικότητας.

Όπως αναφέρεται στον Διαγωνισμό «Euroskills 2023» η Κυπριακή Εθνική Ομάδα θα διαγωνιστεί στα ακόλουθα τεχνικά επαγγέλματα με τους /τις πιο κάτω νέους και νέες. Το πρώτο επάγγελμα είναι εγκαταστάτης ξηρής δόμησης και θα συμμετέχει η Πετρούλα Χοίρα, μαθήτρια της Τεχνικής Σχολής Αυγόρου, το δεύτερο επάγγελμα είναι συγκολλητής και θα συμμετέχει ο Λοΐζος Κυριάκου, πρόσφατα απόφοιτος της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας, το τρίτο επάγγελμα είναι τεχνικός ψύξης και κλιματισμού, και σε αυτό θα συμμετέχει ο φοιτητής των ΜΙΕΕΚ Κωνσταντίνος Βενιζέλου, το τέταρτο είναι μάγειρας με τον σεφ του Four Seasons Hotel Ανδρέα Σωτηρίου, το πέμπτο είναι σερβιτόρος με τον φοιτητή του ΤΕΠΑΚ Γεώργιο Χριστοδούλου και το έκτο επάγγελμα είναι αισθητικός και σε αυτό θα συμμετέχει η φοιτήτρια του Intercollege Ελίνα Αδάμου.

Επισημαίνεται ότι «στόχος των νέων μας, που θα έχουν απέναντί τους 500 νέους και νέες από 30 χώρες της Ευρώπης, είναι να έχουν μια δυναμική παρουσία στον διαγωνισμό, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη, ακόμη και να καταλάβουν μια από τις πρώτες θέσεις».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Διαγωνισμός Δεξιοτήτων «Εuroskills 2023», ο οποίος έχει ως σλόγκαν το «United by Skills», θα μεταδίδεται για πρώτη φορά και ζωντανά σε ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα του Euroskills Gdansk 2023 στο Facebook.

Send this to a friend