Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προκήρυξη νέου Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας Λάρνακας
Προκήρυξη νέου Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας Λάρνακας

Προκήρυξη νέου Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, για κατασκευαστικές εργασίες ανέγερσης του νέου Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας Λάρνακας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών κι εντείνονται κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, ο δήμος της πόλης, προχωρεί στην ανέγερση νέου δημοτικού μελάθρου ευγηρίας, με στόχο τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής για τους ηλικιωμένους.

 

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να λάβουν τα έγγραφα των διαγωνισμών μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy.

Η ανέγερση του νέου δημοτικού μελάθρου, θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι πρωτίστως έχουν ανάγκη από φροντίδα και διαμονή σ’ ένα κατάλληλο περιβάλλον.

Το έργο θα υλοποιηθεί αφού προηγουμένως κατεδαφιστεί το υφιστάμενο μέλαθρο, στην οδό Χρυσογαλακτούσης, όπου στο ίδιο σημείο θ’ ανεγερθεί ένα σύγχρονο και πιο ευρύχωρο κτήριο, που θα ικανοποιεί όλες τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Το νέο κτίριο θα στεγάζει όλες τις χρήσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός μελάθρου ευγηρίας, με τον αριθμό των ενοίκων να είναι σχεδόν ο διπλάσιος απ’ ότι είναι ο υφιστάμενος.

«Στόχος είναι η υλοποίηση ενός νέου, σύγχρονου περιβάλλοντος, που θα προσφέρει τις αναγκαίες ανέσεις στα άτομα μεγάλης ηλικίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Προστίθεται, δε, ότι η ανέγερση του νέου κτηρίου έχει σχεδιαστεί με όλες τις σύγχρονες αρχές και θα περιλαμβάνει ισόγειο χώρο, στον οποίο χωροθετούνται όλες οι κοινόχρηστες χρήσεις (χώρος υποδοχής, γραφείο, ιατρείο, χώροι υγιεινής, χώροι ατομικής φροντίδας, τραπεζαρία, χώρος ψυχαγωγίας, κουζίνα, χώρος προσωπικού), ενώ στον πρώτο και δεύτερο όροφο θα δημιουργηθούν συνολικά 22 διπλά δωμάτια και τέσσερα μονά, τα οποία θα μπορούν να φιλοξενούν στο σύνολο 48 ένοικους.

Και όλα αυτά, στην παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού. Η μελέτη του έργου έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Andreas Nicolaou Architects + Designers LLC». Η έναρξη των κατασκευαστικών έργων υπολογίζεται τον Ιανουάριο του 2024 και ο χρόνος αποπεράτωσης θα είναι 18 μήνες. Εκτιμάται ότι το μέλαθρο θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2025.

Η εκτίμηση του κόστους υπολογίζεται να ξεπεράσει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ. Το νέο δημοτικό μέλαθρο περιλαμβάνεται στα έργα προτεραιότητας της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) Λάρνακας και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+), στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027».

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο Προσφορών του Δήμου Λάρνακας, στο τηλ. 24816574.

 

Send this to a friend