Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ομαδικό βιασμό της από Ισραηλινούς κατήγγειλε νεαρή Βρετανίδα στην Αγία Νάπα
Ομαδικό βιασμό της από Ισραηλινούς κατήγγειλε νεαρή Βρετανίδα στην Αγία Νάπα

Ομαδικό βιασμό της από Ισραηλινούς κατήγγειλε νεαρή Βρετανίδα στην Αγία Νάπα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την ημέρα που η Λευκωσία υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της 9ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, η Αστυνομία Αμμοχώστου, συνέλαβε κι έθεσε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων πέντε νεαρούς Ισραηλινούς, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ομαδικού βιασμού, σε βάρος 20χρονης Βρετανίδας τουρίστριας. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 19 και 20 χρόνων.

Η παραπονούμενη κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι έπεσε θύμα βιασμού, από τους πέντε Ισραηλινούς σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου παραθέριζαν οι ύποπτοι, στην Αγία Νάπα. Μετά την καταγγελία, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν και συνέλαβαν τους πέντε νεαρούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου κι εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Η διαδικασία προφυλάκισής τους έγινε κεκλεισμένων των θυρών, όπως είθισται σε τέτοιου είδους υποθέσεις, για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης. Σύμφωνα με την καταγγελία της παραπονούμενης, το αδίκημα συνέβη την περασμένη Κυριακή.

Ενώ η ίδια συμμετείχε σε pool party κι ενώ βρισκόταν στην πισίνα του ξενοδοχείου, την προσέγγισε ένας εκ των υπόπτων και μετέπειτα την έπεισε να τον ακολουθήσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Εκεί ο ύποπτος κάλεσε και τους υπόλοιπους φίλους του, οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της κοπέλας, την βίασαν ομαδικά. Από την πλευρά τους, οι συλληφθέντες δίνουν τους δικούς τους ισχυρισμούς, σε σχέση με την υπό εξέταση υπόθεση, οι οποίοι διερευνώνται.

Οι ανακρίσεις γίνονται με πολύ λεπτούς χειρισμούς, χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες, γύρω από την καταγγελία της παραπονούμενης.

Τα ίδια και το 2019

————————–

Θυμίζουμε, ότι το καλοκαίρι του 2019 την Αστυνομία Αμμοχώστου, είχε απασχολήσει ακόμα μία υπόθεση ομαδικού βιασμού νεαρής Αγγλίδας τουρίστριας από Ισραηλινούς, πάλι στην Αγία Νάπα.

Στην υπόθεση εκείνη, η οποία προκάλεσε μεγάλο ντόρο όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Βρετανία και το Ισραήλ, συνολικά 12 νεαροί Ισραηλινοί τουρίστες είχαν αρχικά προφυλακιστεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ωστόσο στην πορεία των εξετάσεων αφέθηκαν ελεύθεροι κι επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Η νεαρή Βρετανίδα κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για υπόθεση ψευδούς καταγγελίας, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο αθωώθηκε μετά από έφεση που καταχώρησε στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Δεκεμβρίου 2019 το Δικαστήριο Αμμοχώστου, είχε κρίνει ένοχη τη νεαρή Αγγλίδα, σε υπόθεση δημόσιας βλάβης, λόγω ψευδούς καταγγελίας και στις 7 Ιανουαρίου 2020, την καταδίκασε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Τον Ιανουάριο του 2022 το Ανώτατο Δικαστήριο, ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

 

Send this to a friend