Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Ζέστη, σκόνη και βροχές στα ορεινά στο καιρικό μενού και απόψε
Ζέστη, σκόνη και βροχές στα ορεινά στο καιρικό μενού και απόψε

Ζέστη, σκόνη και βροχές στα ορεινά στο καιρικό μενού και απόψε

 

 

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, μέχρι και αύριο, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Το απόγευμα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή, ενώ τοπικά στα παράλια, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Στα νότια και στα ανατολικά παράλια ωστόσο, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο παροδικά στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και σε νοτιοανατολικές και ανατολικές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα, τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και αργότερα μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Προοδευτικά ωστόσο μέχρι το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια, θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Την Κυριακή, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή στα ορεινά.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Κυριακή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Send this to a friend