Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πολιτική βούληση υπάρχει, πλέον η Λάρνακα περιμένει πράξεις για την πανεπιστημιακή σχολή
Πολιτική βούληση υπάρχει, πλέον η Λάρνακα περιμένει πράξεις για την πανεπιστημιακή σχολή

Πολιτική βούληση υπάρχει, πλέον η Λάρνακα περιμένει πράξεις για την πανεπιστημιακή σχολή

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την βούληση της κυβέρνησής του για δημιουργία της σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στη Λάρνακα, επανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μ’ επιστολή που απέστειλε την Δευτέρα, 28 Αυγούστου, στον δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Βύρα.

Στην επιστολή του, που ουσιαστικά ήταν απάντηση στην επιστολή η οποία αρχικά είχε αποστείλει ο Α. Βύρας στις 8 Αυγούστου για το ίδιο θέμα, ο ΠτΔ επαναλαμβάνει την πολιτική του βούληση για δημιουργία της προτεινόμενης πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα, όπως αυτή (η βούληση δηλαδή) έχει εκφραστεί στο πλαίσιο της ειδικής συνάντησης που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο με κλιμάκιο της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας.

 

«Η ετοιμασία ολοκληρωμένης μελέτης οικονομικής βιωσιμότητας και στρατηγικού πλάνου από το ΤΕΠΑΚ θα βοηθήσει στον καλύτερο σχεδιασμό, ώστε το συντομότερο δυνατό να μπορούν να τροχοδρομηθούν οι δέουσες ενέργειες για υλοποίηση του έργου», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρα, σε γραπτή σημερινή του δήλωση, χαιρετίζει την λήψη επιστολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία επαναλαμβάνει και γραπτώς την πολιτική του βούληση για δημιουργία της σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα.

Ο κ. Βύρας σημειώνει ότι ο Δήμος Λάρνακας εδώ και καιρό έχει ετοιμάσει συγκεκριμένη πρόταση με όλα τα δεδομένα και παραμέτρους για την ίδρυση της υπό αναφορά σχολής και σύντομα θα επικοινωνήσει με το ΤΕΠΑΚ, ώστε να βοηθήσει στην ετοιμασία της απαραίτητης ολοκληρωμένης μελέτης οικονομικής βιωσιμότητας και στρατηγικού πλάνου, με στόχο το συντομότερο να ξεκινήσει η υλοποίηση και η λειτουργία της σχολής.

Ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει την ανέγερση της εν λόγω σχολής στα τεμάχια που βρίσκονται μετά από τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης, μπροστά από τα νυχτερινά κέντρα στην ακτή Μακένζι (παρά το παλιό αεροδρόμιο).

«Κάποιοι δεν επιθυμούν»

————————————-

Για το ίδιο θέμα, εξέδωσε γραπτή δήλωση και ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Λάρνακας Ανδρέας Αποστόλου, ο οποίος ναι μεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου Χριστοδουλίδη, άφησε, ωστόσο, αιχμές για «κάποιους», όπως είπε, οι οποίοι δεν επιθυμούν η Λάρνακα να φιλοξενήσει πανεπιστημιακή σχολή… «Η Πανεπιστημιακή Σχολή Θαλασσίων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ θα στεγαστεί στη Λάρνακα όσο και αν δεν το επιθυμούν κάποιοι.

Εύχομαι κι ελπίζω να μην συνεχίσουν να υποσκάπτουν αυτή την προοπτική μετά και την τελευταία επιστολή του ΠτΔ. Η Λάρνακα και ο κόσμος της αναμένουν υπομονετικά εδώ και χρόνια την υλοποίηση αυτού του οράματος. Το δικαιούμαστε και θα το πετύχουμε», επισήμανε ο κ.Αποστόλου. Να σημειωθεί, ότι η επιστολή Χριστοδουλίδη κοινοποιήθηκε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και στους αρμόδιους υπουργούς.

 

 

Send this to a friend