Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αστακός η Χλώρακα επί 24ωρου βάσεως, «κόκκινο πανί» ο εκπρόσωπος των Σύρων
Αστακός η Χλώρακα επί 24ωρου βάσεως, «κόκκινο πανί» ο εκπρόσωπος των Σύρων

Αστακός η Χλώρακα επί 24ωρου βάσεως, «κόκκινο πανί» ο εκπρόσωπος των Σύρων

 

 

Σε επιφυλακή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Χλώρακα, για να αποφευχθεί η επανάληψη επεισοδίων, που σημειώθηκαν στην περιοχή τις δύο προηγούμενες νύχτες.

Πάντως σε αντίθεση με τα όσα ζήσαμε τις προηγούμενες δύο  και όλα όσα ζήσαμε τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, ο δημοσιογράφος Κώστας Νάνος, μέχρι αυτή την στιγμή στην περιοχή επικρατεί ησυχία, μετά και τις ενέργειες από τοπικές και κρατικούς φορείς για εκτόνωση της κατάστασης.

Στο σημείο ωστόσο θα πραμείνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας καθώς και τις επόμενες μέρες για αποτροπή πιθανόν επεισοδίων.

 

Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει οπτικοακουστικό υλικό που έχει εξασφαλίσει προκειμένου να συλλάβει και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια που έγιναν στη κοινότητα της Χλώρακας.

 

 

Στο χάος βυθίστηκε για δεύτερο βράδυ η Χλώρακα.

Ο νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης Σύρων στην είσοδο της κοινότητας.

Ομάδα 200 περίπου κουκουλοφόρων εφοδιασμένοι με ρόπαλα, μολότοφ, κροτίδες και πέτρες επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς που απομακρύνονταν από το σημείο.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας
Φορώντας κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα, αφού συγκροτήθηκαν σε μικρότερες ομάδες συνέχισαν την παραβατική τους δράση σε διάφορες περιοχές στην Χλώρακα. Έγινε κατορθωτό να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και έτσι έχουν αποτραπεί τα χειρότερα.

Άμεση ήταν αυτή την φορά η επέμβαση των αντιοχλαγωγικών διμοιριών της Μ.Μ.Α.Δ. οι οποίες κατάφεραν να κρατήσουν σε απόσταση τις αντίπαλες ομάδες.

Ακολούθησε πετροπόλεμος από νεαρούς, οποίοι έβαλαν  φωτιά σε φράκτη γηροκομείου και κάδο απορριμμάτων

Αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι από ρίψη μολότοφ

Η Αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και τον Αίαντα για να διαλύσει τους ταραξίες και προχώρησε στις συλλήψεις 21 προσώπων 8 Ε/κ, ενός Ελλαδίτη και 12 αλλοδαπών.

Υπό την επήρεια ουσιών

Με χειροπέδες κατέληξε και ο 47χρονος εκπρόσωπος των Σύρων ο οποίος προηγουμένως συμμετείχε σε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας στην ΑΔΕ Πάφου.

Ο 47χρονος εξύβρισε αστυνομικούς και έσπρωξε μέλος της δύναμης, ενώ ακολούθως βρέθηκε θετικός και σε έλεγχο ναρκοτέστ. Λίγο νωρίτερα το διπλοκάμπινο που χρησιμοποιούσε τυλίχθηκε στις φλόγες στην Έμπα.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι τρεις συμπατριώτες του που βρισκόταν μαζί του, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου προχώρησε στην έκδοση διατάγματος οκταήμερης προσωποκράτησης για τους υπόλοιπους 16, ενώ ένας ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς. Η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί 6 πρόσωπα για τα επεισόδια της Κυριακής.

Δυσφορία Προεδρικού

Σαφείς εντολές για αποκατάσταση της ηρεμίας και της ασφάλειας στην Χλώρακα με κάθε τρόπο έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό.

Εκτάκτως τον λόφο του Προεδρικού ανηφόρισαν το μεσημέρι η Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο διοικητής της ΚΥΠ, για να δώσουν εξηγήσει για την έκρυθμη κατάσταση στην Χλώρακα.

Βίκτωρας Παπαδόπουλος – Διευθυντής Γραφείου Προέδρου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημερώθηκε ενδελεχώς και δια ζώσης για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Χλώρακα. Έδωσε εντολές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή με όλους τους τρόπους που διαθέτει το κράτος.

Στέλιος Παπαθεοδώρου – Αρχηγός Αστυνομίας
Θεωρώ ότι στη βάση όσων είχαμε υπόψη μας στην κάθε περίπτωση, ανταποκριθήκαμε επαρκώς και αυτό αποδεικνύεται και από τις συλλήψεις και τις προσαγωγές που έγιναν ενώπιον Δικαστηρίου

Η υποτίμηση του κινδύνου για έκρηξη επεισοδίων το βράδυ της Κυριακής, αλλά και οι μετέπειτα χειρισμοί και η πρόσκληση για συμμετοχή στην σύσκεψη του 47χρονου εκπρόσωπου των Σύρων, ο οποίος νωρίτερα απειλούσε με αντίποινα και αναδεικνύεται ως κόκκινο πανί για τους κάτοικους της Χλωρακας, προκάλεσαν την δυσφορία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Μας απειλούσε και αντί να τον συλλάβουν καθόταν με την Υπουργό και τον Αρχηγό και μιλούσαν και δεν συμβαίνει τίποτε.

Βίκτωρας Παπαδόπουλος – Διευθυντής Γραφείου Προέδρου
Από την πρώτη στιγμή, και η υπουργός και ο αρχηγός ήταν εκεί και παρά τις διαμαρτυρίες τα πράγματα κύλησαν ομαλά ως ένα σημείο. Μετά είσαστε μάρτυρες για το τι έγινε. Δεν θα επιτραπεί να διασαλευτεί η ασφάλεια στην περιοχή.

Αστακός η Χλώρακα

Αστακός η Χλώρακα για αποτροπή νέων επεισοδίων.

Η Αστυνομία έχει καταρτιστεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, το οποίο προβλέπει αυξημένη παρουσία των αντιοχλαγωγικών ομάδων επί 24ώρου βάσεως, καθημερινές περιπολίες στους δρόμους για αντιμετώπιση της παραβατικότητας και λειτουργία Γραφείου Κρίσεως επί 24ωρου βάσεως στην ΑΔΕ Πάφου για συντονισμό των ομάδων που βρίσκονται στην περιοχή. Το μήνυμα που στέλνει η Αστυνομία, είναι ότι  κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου.

Στέλιος Παπαθεοδώρου – Αρχηγός Αστυνομίας
Εμείς ως αστυνομία θα συνεχίσουμε τη δράση και τη συνεχή μας παρουσία με σκοπό την αποτροπή εκτροπών

Νικόλας Λιασίδης – Κοινοτάρχης Χλώρακας
Εκτονώθηκε η ένταση ελπίζω να μην έχουμε άλλα παρατράγουδα. Να μην συνεχιστούν οι προκλήσεις εκατέρωθεν και έχουμε άλλες ζημιές.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΑΔΕ Πάφου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στην αντιπροσωπεία των Σύρων που διαμένουν στη Χλώρακα, για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιουσίες τους, αλλά και σύλληψη των υπαιτίων των επεισοδίων.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend