Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άδειο από γιατρούς το Ιατρικό Κέντρο Αθηένου
Άδειο από γιατρούς το Ιατρικό Κέντρο Αθηένου

Άδειο από γιατρούς το Ιατρικό Κέντρο Αθηένου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στην Αθηένου, εξαιτίας του συνεχιζόμενου προβλήματος, που παρατηρείται με την μη ικανοποιητική στελέχωση του ιατρικού κέντρου στον ακριτικό δήμο.

Ενώ η υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη, επισκέφθηκε πρόσφατα το ιατρικό κέντρο και υποσχέθηκε πως θα βοηθούσε, ώστε να στελεχωθεί με κάποιες βασικές ειδικότητες γιατρών, εντούτοις μέχρι σήμερα οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε αναμονή, χωρίς να προκύπτει κάποια ουσιαστική εξέλιξη γύρω από το θέμα αυτό.

 

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι για μια απλή ιατρική εξέταση είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν εκτός Αθηένου.

Ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι την δεδομένη στιγμή το Ιατρικό Κέντρο Αθηένου στελεχώνεται με μία παθολόγο, ενταγμένη στο ΓΕΣΥ, 3-4 φορές την εβδομάδα, μ’ έναν οδοντίατρο μία φορά την εβδομάδα και με μία δερματολόγο επίσης μία φορά την εβδομάδα. Ουσιαστικά μιλάμε για σοβαρή υποστελέχωση του ιατρικού κέντρου.

Ο δήμαρχος ανέφερε, ακόμα, ότι κατά τον Αύγουστο, που ήταν η περίοδος των διακοπών, παρατηρήθηκε μεγάλο κενό στην εξέταση ασθενών, λόγω απουσίας κάποιων γιατρών με άδεια. «Κατά την τελευταία της επίσκεψη στο ιατρικό μας κέντρο, η κ.Κανάρη είχε εκφράσει την έκπληξή της για τους πολλούς άδειους και ανεκμετάλλευτους χώρους που υπάρχουν.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχα εκ νέου συνομιλία μαζί της και με διαβεβαίωσε ότι έθεσε το θέμα δύο φορές ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, ζητώντας την σωστή στελέχωση του ιατρικού κέντρου με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Ακόμα, όμως, περιμένουμε…», σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηένου.

Ούτε φαρμακείο

————————

Ο Κυριάκος Καρεκλάς είπε πως ούτε το φαρμακείο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηένου λειτουργεί. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα ολοκαίνουργο, διώροφο κτήριο που ανεγέρθηκε το 2021 και κόστισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει 6-7 ιατρεία, αίθουσες συνεδριάσεων, χώρο υποδοχής και φαρμακείο, το οποίο παραμένει κλειστό. «Εδώ και δύο χρόνια, δεν έγινε κατορθωτό το ιατρικό κέντρο να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο ανεγέρθηκε.

Η κατάσταση αυτή μας στεναχωρεί πολύ. Ο κόσμος της Αθηένου είναι ανάστατος, διότι είναι υποχρεωμένος να διανύει πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να τύχει της δέουσας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, την ίδια ώρα που ένα καινούργιο, σύγχρονο κτήριο παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Περιμένουμε από την Υπουργό Υγείας να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της», επισήμανε ο κ.Καρεκλάς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ιατρικό κέντρο της περιοχής πρέπει απαραίτητα να στελεχωθεί μ’ έναν καρδιολόγο, μ’ έναν οφθαλμίατρο και με γιατρούς άλλων βασικών ειδικοτήτων, προς εξυπηρέτηση των κατοίκων όχι μόνο της Αθηένου, αλλά και των κοντινών κοινοτήτων.

Send this to a friend