Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ανέμους
Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ανέμους

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ανέμους

 

 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα, για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που κατακέουν πολλές περιοχές της χώρας.

Η προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας επικεντρώθηκε στην αποτροπή της επέκτασης της φωτιάς στο δάσος της Πάρνηθας. Οι αρχές έδωσαν εντολές για απομάκρυνση από τα σπίτια τους στους κατοίκους των κοινοτήτων Φυλή, Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, Πανόραμα, Γεννηματά, Άγιος Ιωάννης Ρώσος και Κανάλα.

Από τις πυρκαγιές έχουν καεί σπίτια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και δασικές εκτάσεις, ενώ η φωτιά πλησίασε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ελευσίνα.
Στη Ροδόπη διατάχθηκε εκκένωση αποθηκών με πυρομαχικά σε στρατόπεδα, ενώ ανεξέλεγκτα είναι τα μέτωπα στη Βοιωτία.

 

Μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης όπου έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί το έργο της πυρόσβεσης είναι δύσκολο λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων, ωστόσο καθοριστική αναμένεται να είναι η δράση που θα αναλάβουν σήμερα τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

Στις προσπάθειες για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές συμβάλλουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

 

Send this to a friend